cautare bunica

Creat de Radu Dutchevici, Ian 18, 2026, 10:14 PM

« precedentul - următorul »

Radu Dutchevici

Buna ziua,
Asi dorii sa găsesc informații despre bunica mea din partea tatălui. El nu știe mai nimic despre ea, doar ca l-a părăsit când avea doi ani. Cunoaște numele, dar in rest nimic. Anul aproximativ (1923) si atât. Nici măcar localitatea unde s_a născut. Știu data de căsătorie si data de divorț care apar pe certificatul de naștere al bunicului, adăugate in coloana din stânga al certificatului. Am scris la primăria sectorului 1 din Bucureşti, unde s-au căsătorit (1941) dar n-am mari speranțe având in vedere ca n=au trecut 100 de ani. Puteți sa ma ajutați cu ceva sfaturi ?
Va mulțumesc,
Radu

Andrei Jipa

Salut Radu și bine ai venit pe forumul Genealogica.

Ne poți spune numele, datele și eventual alte informații relevante pe care le cunoști? Ne-ar putea da idei. Am putea face o căutare în presa veche pe Arcanum de exemplu. Sau am putea căuta în monitorul oficial, unde e posibil să apară o înregistrare a divorțului.

Radu Dutchevici

Salut Andrei,
In primul rans scuze dar scriu de la servici di nu am limba romana in setari deci scriu fara accente.
Multumesc pentru raspuns si pentru faptul ca doresti sa ma ajuti. Iata ce am :
Bunica - Maria Mihalache nascuta aproximativ in 1923
Bunicu ( poate ajuta in cautare ) -Liviu Dutchevici nascut 1916

Singurul lucru sigur e data si locul unde s-au casatorit si unde au divortat. Atasez o poza. E sigurul lucru pe care-l am despre ea (bunica )

Va multumesc pentru ajutor.

Petrus

Asta ajută?
https://www.myheritage.com/family-trees/dutchevici/OYYV7AYIJSGUM454CTEKCOK6QN52IMQ?familyTreeID=1

Deși cred că e propriul tău arbore.

Nu sunt multe posibilități de găsit documente mai recente de 100 de ani, decât pe cale legală. Poate au alții experiență în dobândirea copiilor după acte de căsătorie sau divorț.

Radu Dutchevici

Salut. Da e arborele nostru. Mulțumesc oricum.

bendorna

Fiind urmas legal poti obtine copii dupa actul de casatorie al buncilor fara probleme.

Legat de gasirea altor indicii din resursele digitale dispobile, problema e ca numele Mihalache e destul de comun iar Dutchevici vulnerabil in a fi scris in multe forme variate (Dutchevici, Datchevici, Daschevici, Dutkevici, Duskevici, Datchevici)

Inteleg ca strabunicul Marcel a fost un propsper industrias din perioada interbelica in judetul Falciu

Poti sa ne spui mai multe despre bunicul tau? A fost cumva inginer?

Radu Dutchevici

Bună ziua. Mulțumesc mult, foarte interesant. Nu știu cât de industriaș a fost, dar știu că a avut o moară în Hoceni nu departe de Huși. A vândut nu mult timp după, căci în 1941 erau deja în București.
Mulțam frumos pentru căutări.
Cum ziceam, am trimis deja un email la primăria sectorului 1 pentru a avea informații despre căsătoria lor. Aștept răspunsul încă. Să mă duc acolo direct nu pot căci locuiesc în Canada.

Radu Dutchevici

Nu găsiți nimic în monitorul oficial din ianuarie 1941 și februarie 1950? Atunci s-au căsătorit și respectiv divorțat. Poate căutând cu numele Dutchevici căci Mihalache este prea comun.
Vă mulțumesc

bendorna

Tocmai asta spuneam mai sus, nu am gasit concludent, trebuie incercat cu alte forme ale numelui

Petrus

dumiac

În Monitorul comunal al primăriei municipiului București din 29 decembrie 1940 (se găsește la Biblioteca digitală a Bucureștilor) apar Liviu Dutchevici și Maria Mihalache în lista proiectelor de căsătorii de la 5–12 decembrie din sectorul I galben. Adresa celor doi este însă aceeași, str. Roma 32. Ocupația func. part. presupun că înseamnă ,,funcționar particular". Per total, din păcate, nu prea cred că ajută la aflarea originii Mariei Mihalache.

bendorna

Nu stiu daca e o informatie noua, la adresa Roma 32 intre 1939-1943, afucntionat printre altele Centrul Ajutorului Leg;onar, care aparent infiintate un corp de arhitecti si constructori pentru a ajuta la recostruirea cladirilor avariate de cutremurul din 1940.

Radu Dutchevici

Uau ! Multumesc mult ! :)

Radu Dutchevici

Deci adresa din str.Roma 32 era adresa lor sau a centrului de ajutor ?

Radu Dutchevici

Are cineva acces la recensământul din 1941  și ar putea să verifice la adresa strada Roma no. 32 , București? Vă mulțumesc anticipat.