Proiectul eANR

Creat de bendorna, Mar 13, 2024, 01:56 PM

« precedentul - următorul »

andreicucuruz

Între timp, ce se întâmplă între arhivele din Ucraina și FamilySearch (LDS).

https://www.facebook.com/alex.krakovsky/posts/pfbid02tGB7c1SaMcGDKrdf1T3DJXVKHebjCExfy5jDXw46WSnYwLcHrL3X8kQSrDbhDsGWl

Memorandum on cooperation between de State Archival Service of Ukraine and FamilySearch International, Utah, SUA

andreicucuruz

Aparent asta e lista pentru comunele care au intrat în eANR pentru județul Suceava (mai ales zona fostului județ Baia). Bineînțeles, acoperirea reprezintă o selecție de ani din perioada 1865-1920.

bendorna

De unde vin astea, judet sau central?

andreicucuruz

Poza e de la SJAN Suceava.

bendorna

Si pentru Vaslui.
Regula, ordine alfabetica.
eANR-VS.png

andreicucuruz

Tot de la ei primite nu? Că văd că pe portal încă nu e nimic pentru Vaslui încărcat.

bendorna

Da de la VS (niste oameni excelenti). Dar din pacate nici ei nu stiu ce se intampla la centru, care e progresul proiectului și când si ce se încarcă.

bendorna

Din informatiile mele pentru jud. Iasi a fost acoperita perioada 1878-1920 (nu stiu daca integral) si tare ma tem ca doar pentru orasul Iasi. De confirmat.

Petrus

Au apărut indecși pe Hunedoara!

andreicucuruz

Citat din: bendorna din Iun 07, 2024, 10:39 AMDin informatiile mele pentru jud. Iasi a fost acoperita perioada 1878-1920 (nu stiu daca integral) si tare ma tem ca doar pentru orasul Iasi. De confirmat.

Foarte probabil va fi acoperit (în parte) doar orașul Iași. Știu că văzusem pe site-ul dedicat filialei de la Iași următorul anunț. Pare mai probabil intervalul ăsta dat fiind cantitatea de informație de acolo.

bendorna

Din pacate se confirma, la DJANIS s-au limitat doar pe orasul Iasi.  >:(
Iar la cum se misca in general nu-i alta solutie decat sa copiez personal.

CaptureDJANIS.PNG

andreicucuruz

Mda, oricum colecția de stare civilă (deci post 1865) pentru județul Iași e puternic fragmentată. Sunt foarte puține comune pentru care se păstrează toți anii, unele sate sunt neinventariate, etc. Nici un inventar oficial nu există, doar o listă.
Ce comune erau de interes?

bendorna

andreicucuruz

Hai că măcar aici aveți parte de noroc. Bag de seamă că există păstrate registre pentru perioada 1865-1897. Numai că în general e o problemă fiindcă nu există inventariere propriu-zisă (sau nu avem access la ea). În consecință, e foarte dificil de cerut registre la sală. Poate să fie un singur registru pe an, poate 2-3 sau chiar mai multe. Dacă sunt fragmentate, cercetarea o să fie anevoioasă dat fiind faptul că ești limitat la 5 registre / zi.

bendorna

Uitasem de inventarul asta. .
Pacat ca nu stim si data la care a fost creat (posibil 2010) pentru ca nu e complet.
De exemplu 1896 nu apare in lista insa eu am  opisuri dupa acest an si da e la AN.
Am reusit sa fotografiez acum cativa ani 1865-1872 (selectiv) si 1877 integral. Speram ca restul sa vina de la eANR si repede. Dar m-am consolat.