Model transcriere (feedback)

Creat de andreicucuruz, Aug 18, 2024, 04:28 PM

« precedentul - următorul »

andreicucuruz

Eu zic că arată foarte bine. Probabil trebuie să mai adăugăm la început linkul către Google Sheeet și să explicităm mai bine opțiunile de la populare (ce înseamnă fiecare opțiune) plus câteva exemple de evenimente. Sau, pentru exemplificare, cred că mai bine ar fi să facem un video de prezentare de inclus pe wiki: de la intrarea în Google Sheet, la setarea unei opțiuni de prepopulare și popularea cu 1-2 evenimente. Cred că ar fi mai explicit decât să punem capturi de ecran pentru fiecare stadiu.

andreicucuruz

Am făcut un cont de youtube. O să încerc să fac un video și să-l atașez pe wiki.

Andrei Jipa

Citat din: andreicucuruz din Sep 07, 2024, 12:26 PMAm făcut un cont de youtube. O să încerc să fac un video și să-l atașez pe wiki.
Grozav! chiar mă gândeam că un video ar fi foarte util

Lutic

Citat din: andreicucuruz din Sep 06, 2024, 01:54 PMeu aș spune să nu mergem mai departe, chiar dacă contextul ne spune că era vorba de soția lui cutare, să lăsăm "Maria"

Până acum eu am trecut numele de familie între paranteze și cred că e mai ok. Mă gândesc doar că o căutare după ,,Maria * Popescu" o să returneze și câteva mii de Marii care nu au nume de familie ceea ce poate să fie frustrant, Dacă nu sunteți de acord, pe viitor o să las doar prenumele.

Off topic: Că tot vorbim de Marii: LA MULȚI ANI, tuturor celor care poartă acest nume, sau derivate.

andreicucuruz

Se poate căuta și doar după Mariile pe care le cheamă musai Popescu (sau variații începând cu prefix "pop"):

+Maria +Pop*

Astfel, nu vor fi returnate decât acele înregistrări care conțin ambele particule.

Oricum, voi pune cel mai probabil săptămâna asta, în loc de un singur câmp pentru toate numele, doua câmpuri (prenume și nume de familie) pentru a facilita filtrarea și a elimina nevoia de a folosi wildcard-urile (+, *).

Lutic

Ok. Deci acolo unde nu se precizează numele de familie sau "soția sa" rămâne doar prenumele.

Andrei Jipa

Practica oricum nu este unitară. Mamele apar în unele acte de naștere cu numele soțului, in altele cu numele tatălui și uneori doar cu numele mic.

Lutic

În mitricele din Iordănești, Bucovina pentru nașteri 1874 coloanele pentru religie sunt denumite Religia ,,Răsăritului" respectiv Religia ,,Apusului". În acest caz deducem noi că e vorba de religia ortodoxă și romano-catolică și notăm în consecință?

andreicucuruz

Cel mai bine e să nu normalizăm în această etapă, să avem la dispoziție informația exact așa cum apare în sursă. Ulterior, în câmpul religie, o să putem face o normalizare după denumirile actuale.