Zapise ce privesc răzeșii din Filipești, Bacău

Creat de Andredass, Apr 21, 2025, 03:26 PM

« precedentul - următorul »

andreicucuruz

Citat din: Andredass din Noi 26, 2025, 11:06 PMA: adică eu Rucsanda fată lui Apostu Condorachi Tanga din sat Filepeștii cari în gios în voi puni numele și degit(ul) ca să creză: dat-am adevărat și încredințat zapislu meu la măna vărului meu Sandu Tanga tot din sat Filăpeștiu precum să fii știut că nisălită (=nesilită), nici asuprită ci di a me(a) bună voi(e): i-am văndut din dre(a)pt(ă) parti(a) me(a) di moșăi (=moșie) cinci stănjini di moșăi di aici din hotaru Filipeștii dum(i)s(ale) vărului meu Sandu ci e a moșiei baștină di la părinții meii cu tocmeală dre(a)ptă căt patruzăci di lei stănj. di cari și bani i-am primit toți diplin (=deplin) în măna me(a): și d(u)mi(sale) vărul meu Sandu va stăpăni moșăi(a) din tot locu cu tot venit(ul) din cămp, din săliști, din pădure după cum umblă hotar(ul) nostru Filipești atăt dumi(sale) căt și urmașii vărului în veci că i-am văndut di bună voi(a) me(a) poftindui și pi răzăși(i) nostri di s-au iscălit în loc di martori și di credință nie(a)m pus numeli și degit(ul) ca să fii temelnic
                                                                                                                                                                              an = 1842 = fib(rua)r(ie) 25
-   Eu Rucsanda fiica lui Apostu Tanga am văndut di bună voi(a) me(a)
-   Eu Lazăr zăt Tanga soțăi Rucsanda di bună voi(a) no(a)stră am văndut
-   Eu Ianachi Zarzu, am fostu față răzăș
-   Eu Costantin Țăță, față
-   Eu Costantin Druguleț, față răzăș

Nicu Ghioldum: răzășu: și eu fiindu față la acest zapis fiindu răzăș am iscălit
Mihalachi Ghioldum, polcovnic (semnătură)

Și am scris cu bună voi(a) iscăliților di (s)us, și am isc(ăl)it-au (?)
pa(ha)r(nic) Popovici (?) (semnătură)

Preut Gheorghe... (semnătură)