Țarălungă / Ghinda

Creat de Ghinda, Mar 27, 2025, 06:20 PM

« precedentul - următorul »

Ghinda

Buna ziua! Bunica mea Țaralunga Akilina Sofronovna s -a născut în 1907 în Bessarabia. Știu foarte puțin despre ea și despre familie. Acest prenume a fost găsit în Orgee printre țigani. Bunicul meu este Ghinda, el este cu siguranță din țigani.Poate știți mai multe despre Țaralunga și puteți împărtăși informații cu mine? Mulţumesc mult!

andreicucuruz

Bună ziua,

Supranumele Țarălungă are puncte de origine în toate regiunile Moldovei (atât la est cât și la vest de Prut). Prin urmare, un Țarălungă din județul Neamț nu este neapărat înrudit cu un Țarălungă din Parcani (raionul Șoldănești).

O posibilitate de legătură va există întotdeauna însă ea tinde spre zero atunci când ne ocupăm de un nume destul de comun (care face parte din viața și universul țăranului român, deci ar fi putut apărea independent în mai multe regiuni). Cu cât distanța dintre localități este mai mare, cu atât șansele unei legături directe scad.

Pentru acest nume, în baza noastră de date avem următoarea acoperire : https://genealogica.ro/cautare?numef=taralunga&perPage=20&showMap=true)

Pentru Basarabia, sunt resurse disponibile online încărcate de familysearch (vezi registre parohiale (1811-1936) și recensăminte și catagrafii fiscale (1796-1917))

Ghinda