Registre parohiale (mitrici) (1811-1936)

Creat de bendorna, Oct 19, 2024, 03:42 PM

« precedentul - următorul »
Basarabia

bendorna

Citat din: andreicucuruz din Oct 12, 2024, 02:02 PMPentru cei care cercetează regiunea Moldovei de la vest de Prut (Basarabia), o mare parte din registrele parohiale au fost fotografiate de LDS și sunt puse la dispoziție gratuit pe familysearch.

Moldova Church Books, 1811-1936

zara

Pentru cine cerceteaza aceste registre, cum va descurcati cu limba rusa? Cum reusiti sa traduceti?

Parcalab

Russian is my native language :)
I don't understand Moldavian palaeography anymore. Books from 1811 to the 1850s were written in Moldavian palaeography.
It would be nice if the database on genealogica.ro indexed books for these years: from 1811 to the 1850s

andreicucuruz

Transcrierile sunt realizate deocamdată voluntar - deci - natural, vor cuprinde localitățile și zonele de interes imediat pentru fiecare voluntar.

@Parcalab Dacă dorești să participi cu transcrieri realizate pentru zona Basarabia, noi le vom accepta și incorpora în baza de date cu mare drag.

Parcalab

Citat din: andreicucuruz din Apr 09, 2025, 10:15 AMTranscrierile sunt realizate deocamdată voluntar - deci - natural, vor cuprinde localitățile și zonele de interes imediat pentru fiecare voluntar.

@Parcalab Dacă dorești să participi cu transcrieri realizate pentru zona Basarabia, noi le vom accepta și incorpora în baza de date cu mare drag.

Perhaps I will agree to do indexing of censuses from my own ancestral villages for 1835, 1850 and 1859. When I myself will get to these years in my own indexing of metric books on my project on the link: https://bessarabia.name/webtrees/tree/riscani.
I'm not just indexing books. I am compiling genealogical trees for all the surnames. In this way you will get a general genealogical tree from 1811 to 1925 of a particular village, in which for more than 200 years (1811-2025) all inhabitants became kinsmen among themselves.

andreicucuruz

Văd că sunt circa 40.000 de înregistrări de deces pentru perioada 1810-1837 pe site-ul dl. Stavilă (e.g. https://www.nistru-prut.info/index.php?mode=necropol&prez=necropol&lang=ro&p=A&lit=AB) pentru Basarabia.

Din ce îmi dau seama, înregistrările au fost extrase dintr-un volum (apar unele mențiuni ce par a fi mențiuni de pagină, e.g. 87v, 223v, etc.). @Parcalab Știi de un astfel de volum publicat pe undeva?

Parcalab

Citat din: andreicucuruz din Apr 20, 2025, 09:44 PMVăd că sunt circa 40.000 de înregistrări de deces pentru perioada 1810-1837 pe site-ul dl. Stavilă (e.g. https://www.nistru-prut.info/index.php?mode=necropol&prez=necropol&lang=ro&p=A&lit=AB) pentru Basarabia.

Din ce îmi dau seama, înregistrările au fost extrase dintr-un volum (apar unele mențiuni ce par a fi mențiuni de pagină, e.g. 87v, 223v, etc.). @Parcalab Știi de un astfel de volum publicat pe undeva?

This is an old site, it's about 20 years old.

Veaceslav Stavilă probably took this data from the metric books for Bessarabia. The structure of the records is similar to the records in Part 3 of the Metric Books.

andreicucuruz

Știu că datele sunt extrase din mitrici însă nu cred că au fost transcrise direct din sursa primară. Sunt multe erori de formatare care mă duc cu gândul la existența unei surse secundare din care au fost extrase. Dacă găsim sursa, putem să le includem și noi.

Datel încărcate pe site-ul dl. Stavilă, chiar dacă nu pot fi filtrate facil, reprezintă un bun cârlig de agățare în căutările după cuvinte cheie pe motoarelor de căutare.

Parcalab

Citat din: andreicucuruz din Apr 21, 2025, 10:42 AMȘtiu că datele sunt extrase din mitrici însă nu cred că au fost transcrise direct din sursa primară. Sunt multe erori de formatare care mă duc cu gândul la existența unei surse secundare din care au fost extrase. Dacă găsim sursa, putem să le includem și noi.

Datel încărcate pe site-ul dl. Stavilă, chiar dacă nu pot fi filtrate facil, reprezintă un bun cârlig de agățare în căutările după cuvinte cheie pe motoarelor de căutare.
Veaceslav Stavilă deals with genealogy. This database was made quite a long time ago, it is about 20 years old. At that time there were no metric books for Bessarabia on familysearch. And there were not many other databases and sites on the internet.
Probably Veaceslav Stavilă himself wrote out the data from the metric books for his own research. Or commissioned a group of people to write out the data. For example, a group of students. The errors are probably due to people's poor understanding of palaeography.

Parcalab

And this database doesn't have all the data. There is no data on my villages from Beletsky (Yassky) uyezd in this database.