Zapisul mosnenilor din satul Badeni pentru partea noastra din hotarul megiesesc

Creat de Vrabie Constantin Radu, Iul 22, 2026, 07:07 PM

« precedentul - următorul »

Vrabie Constantin Radu

Adica noi mosneni megiasi din Badeni datam aceasta scrisoare la mana sintiei sale parintelui Varlam Igumenul ot sfanta manastire ot Dalgopol pentru ca avand sfintia sa multa galceava cu Ion Bontu din Dragoslavele pentru partea de mosie ce au den preuna in hotarul nostrum megiesescu. De ....... Sfintia sa au venit aicea la noi in sat dinpreuna si cu Ion Bontu si neau strans pe noi la un loc sin eau intrebat cum stim noi acea parte de mosie a lor si cum o tin si mai dinainte de vreme. Deci noi asa marturisim cu sufletul nostru, ca hotarul nostrum megiesescu sunt trei parti de mosie si trei mosi si tinem noi megiasii doa parti si manastirea cu Bontu o parte si tine manastirea o jumatate si Bontu  jumatate, asa stim si marturisim cu al nostru suflet ca sa nu mai fie galceava intre dansii si am dat aceasta scrisoare la mana parintelui Varlaam Egumenul sin oi neam pus numele si degetele ca sa se creaza
                                                                                                                                                 20 mai 1690
Eu Nedelcu
Eu Danciul
Eu Stan Deca
Eu Stoian
Eu Radici