Main Menu

Zapisul lui Nedelco ot Badeni

Creat de Vrabie Constantin Radu, Iul 13, 2026, 05:34 PM

« precedentul - următorul »

Vrabie Constantin Radu

Zapisul lui Nedelco ot Badeni pentru o delnita si o livada

Adica eu Nedelco ot badeni scris-am zapisul meu sa fie de mare credinta la sfanta
manastire de la Campulungu, ca sa aiba a tinea ?? o delnita si o livade, care livade
au fost zalogita Stan Tebeica la Dragomir si sa fie de ..............., care mosie au fost
dat de mosul meu Stan Tebeica lu Dragomir, iar Dragomir a dat la sfanta manastire sa fie de mosie ohabnica in veci? si cand s-au facut aceasta danie au fost multi ...... martori ...... ispravnicul bucurestiului si Dumitru.....  ot Bogati?? si ....... Dumitru ot ..... si Toader Croitoru, iar cine se va scula de .... rudenie noastra a ridica......asupra sfintei manastiri................ Hristos, și de 318 sfinți părinți din Niceea, și să aibă parte cu Iuda și cu Arie la un loc, și pentru credința noastră și dreaptă, și opisanie care îl vor ținea negreșită și înveciutoare.
Copie, luna octombrie, 8 zile, văleat 7162 (anul 1653).
Și am copiat eu, Dumitru Diaconul.
Eu Nedelco | Dumitru ispravnic

M ati putea ajuta cu ajustarea transcrierii ? Oare la ce se refera Nedelcu cand spune ca Stan Tebeica ii este mos? Se folosea acest termen pentru tata sau pentru bunic? Ma intereseaza pentru ca ar fi cea mai veche descoperire genealogica . Multumesc!