Bine v-am găsit!

Creat de Dan Zare, Iun 20, 2026, 03:34 PM

« precedentul - următorul »

Dan Zare

Bună ziua! Mă numesc Daniel Șuvăială, sunt ieșean cu rădăcini în județul Vaslui.
Am fost mereu interesat de poveștile vechi legate de spațiul românesc. Urmăresc mai multe subiecte istorico-genealogice despre care probabil voi mai vorbi.
Am ajuns aici căutând informații despre familia doctorului Constantin Vasiliu din Ploiești. ( https://destepti.ro/casa-dr-constantin-vasiliu-1785-din-ploiesti-ploiesti/ ). Unul din fii săi este prezent pe o troiță comemorativă din județul Iași, ca erou al primului război mondial. Deocamdată cercetările sunt la început dar sper să avansez și cu ajutorul acestui forum. Sunt convins că și alte subiecte pe care le urmăresc vor căpăta mai multă lumină prin colaborarea cu Dv.

bendorna

Bine ai venit, ai o legatura personala cu aceasta persoana sau e doar e o curiozitate.
Cred ca dr. Contsnin Vasiliu a murit in 1939 si a fost inmormantat la Iasi.

Dan Zare

Planul mai mare este scrierea unui articol despre eroii înscriși pe acea troiță. Despre câțiva am găsit câte ceva și linia aceasta Vasiliu pare promițătoare. Dacă îmi puteți indica cum pot afla mai multe despre acest doctor...vă mulțumesc!