Am descarcal toate fisierele index galati

Creat de monicab, Iun 08, 2026, 01:22 AM

« precedentul - următorul »

monicab

Buna ziua,

Suparata de searchup pe eANR foarte aproximativ, am facut un script cu Claude sa imi descarce totate indexurile din galati. Acuma am un fisier json cu toate informatiile din toti anii.

Daca le vrea cineva, sunt dispusa sa le comunic.

andreicucuruz

Bună Monica

Înțelegem frustrarea, cred că mulți dintre cei de aici au trăit-o pe pielea lor. ;D

Am descărcat și noi toate transcrierile disponibile pe platformă și lucrăm acum la adaptarea lor.

Dacă nu mă înșel, cred că ne-am intersectat acum câțiva la Arhivele din Galați (dacă îmi aduc aminte bine numele). Lucrai la un arbore genealogic foarte interesant și țin minte că te-am întrebat ce software folosești pentru partea vizuală, era un soi de diagramă de tip mind map, foarte interesantă. Cum au mai evoluat cercetările?

Din păcate, după cum se vede, pentru județulGalați, prin eANR pare să se fi pus accentul doar pe orașul Galați. Localitățile din județ nu sunt acoperite deloc.

monicab

Ha serios !!! Ce coincidenta tare ! Nu am mai continuat mult pentru ca aveam prea multe date si nu mai reuseam sa le tratez. Acuma am reluat de curand cu ajutorul AI-ului.

Pe atunci facusem un mind-map cu Miro, dar era doar o imagine cu multe informatii si alaturi o multime de fisiere mai mult sau mai putin organizate. Nu reuseam sa mai urmaresc, si mai ales eram mult blocata de ramurile din Polonia si Moldova ca nu reuseam sa le citesc cum trebuie.

De cateva saptamani am reluat totul si am recreat mind mapul — de data asta ca o baza de date structurata, cu o vizualizare tip mindmap, pe care o pot uploada pe AI.

Am facut si niste tooluri — scriptul despre care am postat pentru indexurile arhivelor, care alimenteaza o baza de date locala in care sa caut. Si am creat si un mic sistem de OCR pentru articole de ziar vechi si documente scanate ca sa imi extraga textele care ma intereseaza si sa le bage in baza de date.

A treia parte la care lucrez in momentul de fata e un modul de generare a portretelor — pentru fiecare persoana cer automat lui Claude sa recupereze datele din baza de date + articole de ziar + contextul istoric si sa faca o fisa descriptiva a vietii persoanei.

Anyway I'm having a lot of fun. E prima data cand incerc sa fac chestii cu AI si nu ma asteptam sa mearga asa bine.

Cred ca imi aduc aminte de tine, nu erai din Galati nu ? Din pacate faptul ca e limitat la Galati e foarte pacat, eu aveam ramuri de familie in sate de langa (Foltesti de exemplu). Dar mai ales, ce imi lipseste cel mai mult e Bucuresti si Olt. Nu mi se pare ca se gaseste nimic de acolo, nu ?

A propos, am lansat scriptul meu si pe indexurile din Botosani si Iasi.

Tu ce ai mai facut de atunci ? Cum avanseaza cercetarile ? Fain proiectul du genealogica ! Ce planifica-ti pe viitor pentru dezvoltarea lui ?

zara

Buna seara!
Cand spuneti Moldova, va referiti cumva la Basarabia? Aveti, cumva, materiale ce le puteti comunica?

monicab

Citat din: zara din Iun 08, 2026, 08:38 PMBuna seara!
Cand spuneti Moldova, va referiti cumva la Basarabia? Aveti, cumva, materiale ce le puteti comunica?

Buna seara ! Da ma refeream la basarabia ! Cand am inceput cautarile, bassarabia era pe family search, deci am recuperat destul de multe chestii.
Acuma observ ca nu mai sunt :(.
Deci nu am decat registrele stramosilor mei. Si mai am fotografiante 1910-1920 din satele Pereni si Tomai daca cumva va intereseaza.
Sunt si eu interesata de arhive din republica moldova scanate daca cumva se gasesc undeva si nu am vazut eu.

zara

Asa este, erau pe Family search, dar au restrictionat accesul de ceva vreme. Pe vremea cand erau, nu stiam de AI :).
Ma interesa Cuselauca, Poiana Cunicii, Hodarauti.
La Arhivele din Moldova, pe mail, este imposibil de obtinut.

Multumesc de raspuns!

zara

Frustranta este si situatia de la Arhivele Galati.
Ma interesa Tecuciul, dar, probabil, va fi scanat in secolul urmator. :(

monicab

Si mie imi trebuie tecuci. Pentru basarabie nu am nimic din cele mentionate :(

andreicucuruz

Citat din: monicab din Iun 08, 2026, 09:38 AMAm facut si niste tooluri — scriptul despre care am postat pentru indexurile arhivelor, care alimenteaza o baza de date locala in care sa caut. Si am creat si un mic sistem de OCR pentru articole de ziar vechi si documente scanate ca sa imi extraga textele care ma intereseaza si sa le bage in baza de date.
A treia parte la care lucrez in momentul de fata e un modul de generare a portretelor — pentru fiecare persoana cer automat lui Claude sa recupereze datele din baza de date + articole de ziar + contextul istoric si sa faca o fisa descriptiva a vietii persoanei.
Anyway I'm having a lot of fun. E prima data cand incerc sa fac chestii cu AI si nu ma asteptam sa mearga asa bine.
Felicitări! Într-adevăr, modelele de inteligență artificială sunt instrumente capabile să ne ușureze mult munca de procesare și analiză a datelor. Cu toate astea, recomand verificarea fișelor descriptive. ;D.

Citat din: monicab din Iun 08, 2026, 09:38 AMCred ca imi aduc aminte de tine, nu erai din Galati nu ? Din pacate faptul ca e limitat la Galati e foarte pacat, eu aveam ramuri de familie in sate de langa (Foltesti de exemplu). Dar mai ales, ce imi lipseste cel mai mult e Bucuresti si Olt. Nu mi se pare ca se gaseste nimic de acolo, nu ?
Da, eram doar în trecere pe la Galați. Raționamentul cred că a fost, totuși, cel potrivit în cazul Galați. O mare parte dintre solicitările de la sala de studiu vizau acte de stare civilă din oraș. Prin urmare, digitizarea integrală a orașului (1865-1918) cred că a contribuit la decongestionarea activității de la sală. De altfel consider că, obiectiv vorbind, asta ar fi fost cea mai bună direcție pentru toate județele, anume concentrarea pe acoperirea integrală a orașelor mari mai întâi.

Pentru București, se poate cerceta intervalul 1902-1913 (https://genealogica.ro/localitati/179141-bucuresti)

Pentru județul Olt, vezi aici acoperirea: https://genealogica.ro/surse/8-registre-de-stare-civila-moldova-si-tara-romaneasca?activeTab=externe&jud=28&minYear=1864&maxYear=1979

Citat din: monicab din Iun 08, 2026, 09:38 AMTu ce ai mai facut de atunci ? Cum avanseaza cercetarile ? Fain proiectul du genealogica ! Ce planifica-ti pe viitor pentru dezvoltarea lui ?
Am continuat cercetările pe mai multe planuri, cu bucuriile și frustrările obișnuite aferente ;D. Încerc să documentez, în timp, aici pe forum, o bună parte din aspectele interesante pe care le întâlnesc pe parcursul cercetării.

Mulțumim, planificăm să extindem comunitatea și proiectul Genealogica și în general să susținem și să facilităm cercetarea genealogică în România (prin colectare, digitizare, transcriere și adaptare la baza noastră de date a surselor nominale valoroase pentru genealogie; dezvoltarea de funcționalități precum căutare îmbunătățită în setul de date, galerie pentru pozele colectate, catalog onomastic, etc.). Urmărim și să colaborăm cu instituțiile relevante pentru sprijinirea si accelerarea unor proiecte punctuale de digitizare și transcriere.

dumiac

Citat din: monicab din Iun 08, 2026, 11:58 PMSi mie imi trebuie tecuci. Pentru basarabie nu am nimic din cele mentionate :(

Și pe mine m-ar interesa Tecuciul. De asemenea mă interesează actele din Chișinău, pe FamilySearch nu apucasem să descopăr mare lucru pentru că nu erau indexate. Are cineva idee de ce nu mai sunt disponibile acolo?