Condici parohiale pentru născuți, cununați și morți. Bucovina (începând cu 1784)

Creat de Lutic, Iul 10, 2024, 03:09 PM

« precedentul - următorul »

Lutic

Am găsit registre parohiale din Bucovina ,,de Nord" scanate pe familysearch.org. Cu cele din Iordănești (jud. Storojineț) care mă interesau pe mine am avut o problemă: o bună parte din cele de început, scrise cu caractere chirilice nu mai erau în ordine, în sensul că pagina din stânga nu corespundea cu cea din dreapta. Reușisem parțial să le dau de cap cu ajutorul unor însemne de pe margine, dar pentru finalizare trebuia să mă apuc serios de învățare a alfabetului chirilic și nu am mai avut timp.
Ideea e că se găsesc multe documente acolo, dar nu sunt indexate și trebuie cercetate cu foarte mare atenție.

andreicucuruz

Cred că ați avut parte de o excepție în cazul Iordăneștilor. Am analizat și eu câteva dintre registrele din zona Cernăuți — majoritatea fiind ordonate corespunzător.

Sunt scanate multe registre din sate cu o majoritate românească din zona Bucovina de Nord - mare păcat că nu sunt indexate.

Colaborez cu un cercetător interesat de zona respectivă (Justin Datcu, https://ons-aieux.com/) - sperăm să reușim să indexăm câteva dintre satele cu componentă românească și să le introducem în baza de date. Mai jos postez o listă provizorie cu satele de interes (redactată de Justin).

De asemenea, o hartă interactivă a localităților din regiune în funcție de majoritățile românești:

Plasa (recensamant din 1930)  Romanian village name      German village name of the parish (familysearch)   Extreme years
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Flondoreni                    Adâncata                   Hliboka                                           1802-1925
Flondoreni                    Banila-pe-Siret            Moldauisch Banilla                                1841-1939
Flondoreni                    Budenit                    Budenitz                                          1840-1909
Flondoreni                    Carapciu-pe-Siret          Karapcziu am Sereth                               1816-1924
Flondoreni                    Cires                      Cziresz                                           1889-1910
Flondoreni                    Ciudeiu                    Czudyn                                            1840-1925
Flondoreni                    Comaresti                  Komarestie                                        1840-1924
Flondoreni                    Corcesti                   Korczestie                                        1841-1929
Flondoreni                    Crasna-Ilschi              Krasna Ilschi                                     1841-1929
Flondoreni                    Crasna Putnei              -                                                 -
Flondoreni                    Crasinoara Noua            -                                                 -
Flondoreni                    Crasinoara Veche           -                                                 -
Flondoreni                    Cupca                      Kupka                                             1841-1920
Flondoreni                    Davideni                   Dawideny                                          1840-1930
Flondoreni                    Dumbrava Rosie             -                                                 -
Flondoreni                    Igesti                     Idzestie                                          1840-1930
Flondoreni                    Iordanestie                Jordanestie                                       1841-1921
Flondoreni                    Jadova                     Zadowa                                            1841-1922
Flondoreni                    Jadova Noua                -                                                 -
Flondoreni                    Mesteceni                  -                                                 -
Flondoreni                    Mihuceni                   Mihuczeny                                         1840-1904
Flondoreni                    Panca                      Panka                                             1841-1931
Flondoreni                    Patrautii-de-Jos           Petroutz am Sereth                                1840-1926
Flondoreni                    Patrautii-de-Sus           Petroutz am Sereth                                1900-1923
Flondoreni                    Petriceni                  Kamenka                                           1840-1931
Flondoreni                    Prisacareni                Karapcziu am Sereth                               1816-1924
Flondoreni                    Ropcea                     Ropcze                                            1841-1925
Flondoreni                    Slobozia-Comarestilor      Komarestie Slobodzia                              1840-1913
Flondoreni                    Suceveni                   Suczaweny                                         1841-1902
Flondoreni                    Trestiana                  Dymka                                             1889-1912
Cosminului                    Bila                       -                                                 -
Cosminului                    Boian                      Bojan                                            1840-1944
Cosminului                    Bordei                     Rewna                                            1840-1938
Cosminului                    Bordei                     Burdey                                           1908-1938
Cosminului                    Camena                     Kamena                                           1840-1933
Cosminului                    Ceahor                     Czahor                                           1801-1932
Cosminului                    Corovia                    Korowia                                          1840-1930
Cosminului                    Cotul-Bainschi             -                                                 -
Cosminului                    Cotul-Vanatori             Strilecki Kut                                    1875-1938
Cosminului                    Cuciurul-Mare              Kuczurmare                                       1832-1932
Cosminului                    Gogolina                   Gogulina                                         1840-1938
Cosminului                    Hlinita-pe-Prut            -                                                 -
Cosminului                    Lehacenu-Tautului          -                                                 -
Cosminului                    Lucavita                   Lukawitza                                        1840-1914
Cosminului                    Marmonita                  Zurin                                            1838-1919
Cosminului                    Mihalcea                   Michalcze                                        1881-1927
Cosminului                    Ostrita                    Ostritza                                         1801-1933
Cosminului                    Plaiul-Cosminului          Molodia                                          1840-1924
Cosminului                    Prevoroche                 Preworokie                                       1841-1925
Cosminului                    Revacauti                  Rewakoutz                                        1840-1937
Cosminului                    Revna-pe-Prut              Rewna                                            1840-1938
Cosminului                    Selistea                   -                                                 -
Cosminului                    Slobozia-Rarancea          Rarancze Slobodzia (Sadagóra)                    1840-1919
Cosminului                    Taraseni                   Preworokie                                       1841-1925
Cosminului                    Tureni                     Zurin                                            1838-1919
Cosminului                    Valea-Cosminului           Franzthal                                        1933
Cosminului                    Voloca-pe-Derelui          Woloka                                           1801-1925
Herta                         Sinautii-de-Sus            Obersynoutz                                      1841-1924
Herta                         Tureatca                   -                                                 1876-1932
Herta                         Poieni                     Pojeni                                           1841-1920
Herta                         Tarnauca                   Ternawka                                         1869-1927
Herta                         Mogosesti                 -                                                1921-1929
Herta                         Herta                      -                                                1868-1929
Herta                         Pilipauti                  -                                                1874-1929
Herta                         Hreatca                    -                                                1884-1933
Herta                         Buda Mica                  -                                                1865-1929
Herta                         Buda Mare                  -                                                1863-1929
Herta                         Godinesti                  -                                                -
Herta                         Sinihau                    -                                                -
Herta                         banceni                    -                                                -
Herta                         Molnita                    -                                                1874-1929
Herta                         Lunca                      -                                                1874-1929
                              Broscautii noi             -                                                1841-1923
                              Broscautii vechi           -                                                1841-1925

Lutic

Citat din: andreicucuruz din Iul 11, 2024, 01:43 PMCred că ați avut parte de o excepție în cazul Iordăneștilor
Sper să fie așa. Când voi avea timp mai trebuie să mai cercetez 2-3 sate din zonă (Ropcea, Carapciu pe Siret și poate și altele).

Claudia Nastase

Imi puteti spune, va rog, cum ati reusit sa accesati registrele parohiale pe familysearch.org? Eu nu reusesc. Ma intereseaza satul Becesti, Herta.

andreicucuruz

Aici ar fi un catalog de unde se poate căuta după localitate (https://www.familysearch.org/search/catalog)

Însă, cu părere de rău, nu cred că au scanat registrele parohiale din Becești.

Avem ceva resurse pentru zona respectivă însă numai din anul 1820 - o să mai dureze, totuși, până încărcăm în baza de date.

Claudia Nastase

Vă mulțumesc mult! Aștept să încărcați Beceștiul, mă interesează familia Râpta.

Lutic

Citat din: Claudia Nastase din Iul 23, 2024, 05:33 PMImi puteti spune, va rog, cum ati reusit sa accesati registrele parohiale pe familysearch.org? Eu nu reusesc. Ma intereseaza satul Becesti, Herta.

Iordănești îl găsește sub forma ,,Jordanestie", așa cum apărea în grafia austriacă. Caută în istoria satului și a comunei de care aparține (Mogoșești) diferite moduri de scriere.