Impas în cercetare genealogică

Creat de robert, Feb 26, 2026, 08:14 PM

« precedentul - următorul »

robert

Bună ziua! Am nevoie de sfatul vostru în legătură cu cercetarea mea genealogică, cu care am ajuns într-un impas.
Cercetez familia mea pe linie paterna directă, astfel localitatea mea de interes e valea Drăganului. Am solicitat arhivelor naționale Cluj și am primit, certificatul de naștere al celui mai "vechi" strămoș direct căruia  îi cunoșteam exact data nașterii, iar apoi certificatul de căsătorie al părinților lui, crezând ca acolo sunt menționați și părinții acestora. Dupa ce am primit foto-copia am văzut ca nu erau moentionati, dar am aflat totuși vârsta mirilor , solicitând dovada nașterii tatălui ( Grigore). Astăzi am primit răspuns ca pentru aceea perioadă nu există registre de naștere, astfel sunt "blocat".
M-am gândit sa solicit dovada cununiei  unui cuplu cu numele de familie de interes, care să fie în proximitatea datei nașterii lui Grigore, dar și dacă primesc copia, ar fi doar o asumare.
Aș putea avea noroc ca părinții sa fie menționați în actul de deces al lui Grigore? Ce aș putea sa fac mai departe?

Andrei Jipa

Cred că în situațiile acestea se justifică cercetarea tuturor registrelor disponibile (naștere, căsătorie, deces) pentru indicii. Posibil ca în registrele de nașteri ulterioare căsătoriei lui Grigore să apară la unul dintre copiii lor mai multe detalii, cum ar fi numele tatălui lui Grigore. Sau, mai puțin probabil, la înregistrarea decesului, cum ați spus. Sau e posibil ca ei sa apară ca martori sau nași la alte evenimente.

Cel mai facil este să fotografiați integral toate registrele disponibile și să le parcurgeți, indexând informațiile interesante pentru a putea reveni asupra lor