Nume, recensământul 1838, Văleni Dâmbovița [Spătaru, Vrabie, popa Bucur...]

Creat de Vrabie Constantin Radu, Mai 25, 2024, 09:11 PM

« precedentul - următorul »

bendorna

Citat din: Vrabie Constantin Radu din Mai 29, 2024, 10:23 PM...L am descoperit pe străbunul!

I know that feeling ...  ;D

Vrabie Constantin Radu

Ati putea traduce va rog ce scrie pe ultimul rand?? "Ion....." Va multumesc!

andreicucuruz

Citat din: Vrabie Constantin Radu din Mai 29, 2024, 10:46 AMDar aici la nr 14, tot a treia  persoana... va rog mult!

Dacă e vorba tot de casa 14, atunci ultimul înregistrat este :

"Ion Popa, sluga, șade în casă"

Vrabie Constantin Radu

Puteti confirma va rog daca la 176 scrie Lunea Vrabie? Sotia cum se numea? :D
Multumesc

andreicucuruz

Citat din: Vrabie Constantin Radu din Iun 07, 2024, 08:38 AMPuteti confirma va rog daca la 176 scrie Lunea Vrabie? Sotia cum se numea? :D
Multumesc

Trebuie analizate mai multe pagini ale scriiturii acestui copist pentru a da un răspuns clar însă cred că e Lupea. Iar soția Păuna.

Lutic

Citat din: Vrabie Constantin Radu din Iun 07, 2024, 08:38 AMVrabie?
Dacă nu e cu supărare în ce zonă cauți familia Vrabie?
În Breaza de Sus, Prahova, apare familia Vrabie în Catagrafia de la 1838. Cel mai probabil e doar o coincidență de nume, dar sunt curios.

Vrabie Constantin Radu

Salutari. Este vorba de o familie din Valeni Dambovita judetul Muscel. Cred ca e o coincidenta de nume

Lutic

În proporție de 99,99% e vorba de o coincidență de nume. Totuși între cele 2 localități, în linie dreaptă, sunt doar 40 km.
Never say never.

Vrabie Constantin Radu

Cel mai vechi document despre aceasta familie din Văleni este de la 1699 unde se menționează un Ion, fiul lui Bolbose Vrabie și un bătrân Manea Vrabie născut probabil de la începutul sec XVII.

andreicucuruz

Dacă vorbim de o familie de moșneni (cu nume vechi) și distanța atât de mică între localități, probabilitățile cresc serios pentru a le considera familii cu rădăcini comune. Bineînțeles, trebuie documentat, însă în nici un caz nu trebuie eliminată această posibilitate în condițiile de față.

Lutic

Citat din: Vrabie Constantin Radu din Iul 20, 2024, 01:42 PMCel mai vechi document despre aceasta familie din Văleni este de la 1699 unde se menționează un Ion, fiul lui Bolbose Vrabie și un bătrân Manea Vrabie născut probabil de la începutul sec XVII.
Dacă nu sunt prea indiscret, despre ce document e vorba? Unde și cum l-ai găsit? Eu nu am găsit documente mai vechi de catagrafia din 1838 și mitrici, dar e adevărat că am dus și lipsă de timp.

Vrabie Constantin Radu

E vorba de o diată scrisă local în sat și păstrată de urmași