Digitizare registre stare civilă Hănțești, Suceava

Creat de CîntiucSamuel, Sep 07, 2025, 11:40 PM

« precedentul - următorul »

CîntiucSamuel

Salut! Când se vor digitaliza registrele de stare civila din Comuna Hăntești, jud Suceava?

andreicucuruz

Salutare Samuel,

Arhivele din Suceava au postat lista comunelor care au intrat în proiectul de digitizare (parțial) de mult timp. O aveți și aici: https://forum.genealogica.ro/index.php?topic=21.msg227#msg227

De asemenea, pe această hartă puteți explora reședințele curente ale comunelor acoperite din Suceava

Hănțești nu este printre ele. Așadar, putem doar presupune că o eventuală digitizare (chiar și parțială) va avea loc doar în viitor (mai apropiat sau îndepărtat), atunci când, poate, proiectul eANR va fi reluat. Până atunci, puteți să studiați actele de stare civilă din perioada 1865-1901 la sala de studiu din Suceava.

CîntiucSamuel

Am fost la sala de studiu, dar în on-line mi-ar fi mai ușor de cautat. Pentru județul Botoșani, ce comune sunt în acest proiect?

andreicucuruz

Firește, cu toții ne-am dori să fie totul online.

Pentru județul Botoșani au intrat doar Botoșani, Brăești, Darabani, Dorohoi, Hănești, Știubeni, Sulița și Văculești.

Pentru județele din fostul regat puteți explora lista/harta cu comunele pentru care există registre online aici: https://genealogica.ro/surse/8-registre-de-stare-civila-moldova-si-tara-romaneasca?activeTab=externe&jud=7&showMap=true

CîntiucSamuel

Din păcate nu am strămoși din alte județe, doar din Suceava și Botoșani(aceștia erau tot din alte comune).

andreicucuruz

Scrieți la [email protected] despre ce este vorba (ce informații aveți până acum) și ce localități vă interesează - poate vă putem ajuta. Avem multe resurse adunate pentru aceste județe care nu au fost încă transcrise / integrate in baza de date online.

CîntiucSamuel

Am fooarte mulți strămoși despre care m-ar interesa sa aflu informații despre ei, dacă m-ati ajuta a-și fi recunoscător. Aveți acces și la registre parohiale inainte de 1865 din Suceava și Botoșani?

CîntiucSamuel

Salut! Nu exista o posibilitate de a va ajuta în căutarea strămoșilor mei on-line? Poate asa îi găsim mai rapid

andreicucuruz

Salut Samuel,
Din păcate, pentru comunele menționate de dvs. nu există date online: nici digitizate prin proiectul eANR și nici fotografiate de noi. Cercetarea și identificarea strămoșilor, în acest caz, se poate face doar fizic, la Arhivele Naționale din Suceava, Botoșani și Iași (pentru catagrafii). S-ar putea să avem ceva în materie de catagrafii fiscale pentru zona dvs. de interes - mă uit și revin cu un email.

CîntiucSamuel

Salut! Ați găsit ceva în catagrafiile fiscale?

andreicucuruz

Salutări,
Da, există date dar sunt din perioada 1820-1850 de la Botoșani și în general trebuie transcrise din paleografie chirilică, lucru pe care îl putem face doar treptat, în timp. În cazul dvs., prioritar ar fi studierea exhaustivă a actelor de stare civilă din perioada 1865-1925 și fotografierea mitricilor din perioada 1832-1865, lucruri care se pot face doar "pe teren". Ulterior, puteți trimite mitricile să încercăm să le transcriem împreună și să facem legătura cu catagrafiile.

Văd doar Hrușcă și Codău la Hănțeștii din Deal și Vale la 1820. Probabil celelalte nume apar ulterior în sat (fie ca porecle recente sau prin migrări).

CîntiucSamuel

Despre ce persoane cu numele de familie Hrusca și Codău?? Daca puteți sa-mi spuneți.

CîntiucSamuel

Bună ziua! Îmi trimite-ți pe email acele catagrafii fiscale?

andreicucuruz

Am trimis ce am avut din surse editate.

CîntiucSamuel

Buna seara! Sunt persoane care merg frecvent la Arhivele din Botosani? Daca da, ma poate ajuta cu gasirea unor stramosi?