Informatii despre Preot Emanoil Datcu de la Radulesti

Creat de Heliade-Leo, Aug 15, 2025, 02:16 PM

« precedentul - următorul »

Heliade-Leo

Am zis să adaug și aceste informații la care am avut acces recent pentru a încheia practic subiectul în cazul în care se vor opri asupra lui alți descendenți/rude ai preotului. Am intrat în contact cu actualul preot de la biserica unde a slujit Emanoil la Rădulești (tactică interesantă pe care o voi aplica și în cazul celorlalți strămoși preoți) și i-am cerut poze cu crucea lui și a presbiterei: Emanoil era născut în 1856 și a murit în 1921, iar datele Sevastiței erau aceleași pe care le știam la complet începutul cercetării (1855-1919).

Sunt în continuare sceptic referitor la datele de naștere căci se opun aproximărilor din documentele referitoare la copii (mai ales că din nou, Nicolae, fiul lor, ar fi născut de o femeie la 44 de ani) dar sunt conștient că exact asta sunt, aproximări. Gândind înafara acestor ani, cred că Sevastița a murit ca o femeie mai tânără decât cei circa 64 de ani de pe cruce, iar preotul nu ridică vreun semn de întrebare.

Destul de dezamăgitor că nu erau și poze pe cruci, ar fi fost niște fețe noi, dar sunt oricum recunoscător pentru lucrurile noi aflate și ajutorul primit atât din partea respectivului preot, cât și din partea membrilor forumului.