Descifrare registru prizonieri 1917

Creat de filedegoesti, Aug 10, 2025, 01:20 PM

« precedentul - următorul »

filedegoesti

Buna ziua! Cine mă poate ajuta in descifrare a ce scrie aici? Sunt interesat de ultimul soldat, Ursachi Ion.

bendorna

Familienname (Nume de familie): Ursachi

Vornamen (nur der Rufname) (Prenume – doar cel folosit curent): Ion

Mit den Rufnamen Vornamen des Vaters (Prenumele tatălui – cel folosit curent): — (nu este specificat)

Dienstgrad (Grad militar): — (nu este specificat)

Truppenteil / Komp. (Unitate / Companie): 14

Gefangennahme – Ort (Locul capturării): Furesten (probabil ,,Fürsten-...", abreviere germană, posibil pentru un lagăr de prizonieri, ex. Fürstenwalde sau Fürstenberg)

Gefangennahme – Tag/Datum (Data capturării): 7.1.17 (7 ianuarie 1917)

Geburtsang und -Ort (Data și locul nașterii): Juli 1888, Bodești (Iulie 1888, Bodești)

Adresse des nächsten Verwandten (Adresa rudei celei mai apropiate): Ursachi (probabil se referă la numele tatălui sau al familiei de contact, cel mai probabil din Bodești)

filedegoesti

Mulțumesc! Se pare că nu e ceea ce am cautat, am crezut ca acolo scrie Goești, dar se pare ca nu e asa. Cautam pe tatăl mamei bunicii paterne - Ion Ursachi, mort in Primul Război Mondial. Fiica lui a fost Zamfira Ursachi (născută la data de 5.10.1905, iar sotia sa se numea Anastasia (Nastasia). Nu stiu daca ma puteti ajuta, dar daca puteti v as fi recunoscător! Mulțumesc oricum!

dumiac

Citat din: bendorna din Aug 10, 2025, 05:24 PMGefangennahme – Ort (Locul capturării): Furesten (probabil ,,Fürsten-...", abreviere germană, posibil pentru un lagăr de prizonieri, ex. Fürstenwalde sau Fürstenberg)

Mie mi se pare că prima literă este mai degrabă J. Celelalte localități pe care reușesc să le citesc – Pitești, Modreni, Cislău, Buzău – sunt în Vechiul Regat. Oare nu ar putea fi totuși vorba de o localitate românească, de ex. Jorăști sau Iurești?

Corneliu

Citat din: filedegoesti din Aug 10, 2025, 01:20 PMBuna ziua! Cine mă poate ajuta in descifrare a ce scrie aici? Sunt interesat de ultimul soldat, Ursachi Ion.
Vă rog frumos sursa. E accesibil online?

bendorna