Cum mă pot alătura echipei?

Creat de filedegoesti, Aug 06, 2025, 03:14 PM

« precedentul - următorul »

filedegoesti

Salut! Cum pot sa ma alatur echipei Genealogica? Imi place sa studiez genealogia si istoria (locala sau a României). Va pot ajuta cu niste surse pentru completare din propria biblioteca (am o copie a condicii satului Goești si pot continua să studiez si pentru alte localităti). Mi ar face plăcere să lucrez cu niste profesionisti! Toate cele bune!

andreicucuruz

Încercăm să ne ocupăm pe cât posibil, cu prioritate, de sursele inedite din Arhivele României. Asta implică un proces de identificare, fotografiere și ulterior de transcriere a datelor într-un format care poate fi ușor încărcat în baza de date (mai multe detalii pentru normele de transcriere aici: https://wiki.genealogica.ro/index.php/%C3%8Endrumar_pentru_transcrieri#)

Având în vedere interesul dvs. pentru satul Goiești, zona Iași (fostul ținut Cârligătura), propun o eventuală implicare pe această zonă. Dacă aveți drum și disponibilitate pentru vizitarea arhivelor din Iași, putem planifica fotografierea unor surse și registre de interes pentru aceste zone (e.g. catagrafiile din 1838,1845,1852, listele de la reformele agrare din 1865, 1921, etc.) ca mai apoi să le transcriem și să le încărcăm în baza de date. În funcție de disponibilitatea dvs. și așteptări, putem detalia.

Vom primi cu bucurie și resurse diverse pentru anumite localități. Urmărim să avem o astfel de secțiune pe pagina fiecărei localități - resurse diverse și imagini istorice încărcate de contributori.

filedegoesti

Mulțumesc de răspuns! Eu inca sunt minor, am 16 ani impliniti ieri, imi e destul de greu sa ajung in Iași, dar voi incerca sa contribui cat de mult pot. Daca aveti nevoie să scriu (respectand normele de redactare) va pot ajuta. La varsta mea am destul timp liber.

Despre Goești - stiu niste informatii care nu sunt notate (spitalul de la Goești, care ulterior a devenit leagăn de copii - acesta a fost inchis dupa anii 90', dar el initial a fost conacul fratelui lui Barbu Ștefănescu Delavrancea, al cărui nume era Neculai Ștefănescu). Detin si fotografii de la fosti angajati la acel leagăn si informatii cum că au fost englezi ce au contribuit la dotarea acestuia dupa Revoluție.

Aștept un interes un răspuns. Sunt gata oricând să vă ajut cu orice.

andreicucuruz

În acest caz, vă urăm la mulți ani pentru 6 August. ;D

Pentru moment, dacă sunteți dispus, avem la dispoziție catagrafia din 1820 pentru întreg ținutul Iași (în formă de volum publicat) care trebuie transpusă în formatul de aici (într-un editor de tip Excel): https://wiki.genealogica.ro/index.php/%C3%8Endrumar_pentru_transcrieri# pentru încărcarea ulterioară în baza de date a listelor pentru sate.

filedegoesti

Mulțumesc!

Mi ar face plăcere să vă ajut. Am tras un ochi la acel tutorial, sa va zic sincer n am mai lucrat in Excel la asemenea standarde, dar aș putea incerca sa va ajut, insa nu promit ca va iesi bine din prima, e mai greu la mine pana ma prind de unele lucruri  ;D  ;D

andreicucuruz

Majoritatea punctelor din îndrumar se referă la transcrierile din surse inedite unde încercăm să asigurăm o practică unitară.

Pentru sursele deja publicate, este mult mai simplu, am scris câteva cuvinte despre acest proces aici: https://forum.genealogica.ro/index.php?topic=132.0

Este vorba de fișiere pdf (care pot fi transformate în fișiere text/excel), contributorul fiind nevoit doar să corecteze eventualele greșeli de conversie și să se asigure că procesul de copiere respectă întocmai numele din fișierul original.

Vă putem eventual trimite 50-100 de pagini de probă (cu un model) dacă doriți.

filedegoesti