Integrare conturi și stil pentru forum/website

Creat de Cosmin, Aug 12, 2024, 03:28 PM

« precedentul - următorul »

Cosmin

Bună ziua,

Cred că ar fi mai indicat dacă ați reuși să uniți site-ul cu forumul astfel încât vizitatorul să nu fie nevoit să creeze două conturi cum este acum.

Totodată, vă recomand să aveți același meniu (cel de sus) și pe site, și pe forum. Gândiți structura în așa fel încât din trei click-uri, vizitatorul să poată ajunge pe orice pagină de pe site / forum. Culorile ar putea fi identice peste tot.

De ce ați optat în privința forumului pentru SMF în detrimentul phpBB?

În rest, vă susțin în promovarea acestui proiect. Din păcate, nu pot contribui financiar, deoarece am deja un proiect pe care-l susțin singur.

andreicucuruz

Vă mulțumim pentru feedback și pentru susținere.

Așa este, un single sign-on (SSO) pentru site, forum și wiki ar aduce un plus pe partea de experiență a utilizatorului (o pagină de log-in unificată) însă ar introduce și complexitate în efortul de integrare și de asigurare a compatibilității între website și soluțiile software SMF și MediaWiki. Dacă mă gândesc bine, conturile de pe wiki cred că nici nu merită integrate, paginile fiind disponibile fără cont. Singurii care au nevoie de cont fiind editorii (momentan doar 3).

Pe forum, în schimb, da, sunt de acord că merită lucrat la o integrare.

Am notat și sugestiile pentru partea vizuală. Vom încerca să creăm un aspect vizual comun.

Forumul a fost ideea lui @bendorna. Nu cred că ne-am gândit prea mult la opțiunile disponibile. Știu că văzusem și phpBB dar SMF mi s-a părut mai plăcut la vedere. Ați mai folosit phpBB? În ce instanțe vi s-a părut că se comportă mai bine?

Sunt multe opțiuni mai bune pe partea de soft pentru forum însă toate sunt plătite or în momentul de față noi nu avem nici un fel de finanțare sau sponsor care să ne permită să plătim un astfel de serviciu.

Cosmin

Am administrat câțiva ani un forum phpBB, pe care eu l-am creat. Spre deosebire de SMF, la acea vreme, phpBB stătea mai bine pe partea de securitate, modulele erau gratuite (nu îmi aduc aminte să fi găsit ceva care să se plătească în afară de template-uri) și putea fi customizat foarte ușor. Creasem și câteva template-uri în perioada respectivă pe care le urcasem pe AwesomeStyles (văd că nu mai e :( ).

andreicucuruz

Da, până acum nu am avut probleme cu softul. E ușor de personalizat și de adăugat extensii. Vizual nu e tocmai "adus la zi" însă, cum spuneam, soluțiile alternative (e.g. XenForo, Discourse) au abonamente pe care nu ni le putem permite.