Nume nași, mitrică căsătorii 1838, Chiojdu

Creat de Andrei Jipa, Mar 11, 2025, 09:04 AM

« precedentul - următorul »

Andrei Jipa

Salutare

Mă puteți ajuta cu cele trei nume din mitrica de mai jos?

galben:
Duță Baciul?

verde:
D. Gheorghe ...?

albastru:
Ion sin Enache Isar?

andreicucuruz

Urâtă scriitură avem aici. Duță Baciul și Ion sin Enache Isar văd și eu. Însă la nașul Gheorghe nu-mi dau seama dar cred că avem și o funcție sau un nume de domiciliu inclus acolo. Văd că la nașă apare Zoița kk sa deci probabil Zoița c(u)c(oana) sa, confirmând faptul că nașii nu erau din rândul țăranilor.

M-am uitat de câteva ori pe nume și numai varianta asta îmi apare oarecum rezonabilă dar nu sunt nici pe departe sigur.

Gheorghe Bilciuru(ștea)nu / Belcereșteanu

Andrei Jipa

Citat din: andreicucuruz din Mar 13, 2025, 02:45 PMUrâtă scriitură avem aici. Duță Baciul și Ion sin Enache Isar văd și eu.
Mulțumesc!

Citat din: andreicucuruz din Mar 13, 2025, 02:45 PMÎnsă la nașul Gheorghe nu-mi dau seama dar cred că avem și o funcție sau un nume de domiciliu inclus acolo.
cred că în coloana din stânga pe rândul de jos ar putea fi "ot Ple(scioara)". Plescioara fiind un sat vecin.

Citat din: andreicucuruz din Mar 13, 2025, 02:45 PMVăd că la nașă apare Zoița kk sa deci probabil Zoița c(u)c(oana) sa, confirmând faptul că nașii nu erau din rândul țăranilor.
Apare și acel "D" înainte de "Gheorghe" care cred că este pentru "dumnealui". Am mai întâlnit ocazional

Citat din: andreicucuruz din Mar 13, 2025, 02:45 PMGheorghe Bilciuru(ștea)nu / Belcereșteanu
Mulțumesc, e un punct de plecare