Câteva modificări de afișare

Creat de andreicucuruz, Mar 09, 2025, 01:19 PM

« precedentul - următorul »

andreicucuruz

Am făcut câteva modificări de afișare pe anumite pagini, sper să ajute.

Pagina localității
- am adăugat două modale: unul cu informații de contact pentru primăria comunei de care aparține localitatea și unul cu un iframe către hărțile Arcanum (secolul 18 și 19) pentru fiecare localitate. Cu mențiunea că pentru secolul 18 lipsesc hărțile pentru o bună parte din jumătatea estică a Moldovei.
- am listat localitățile din aceeași comună (cu linkuri către cele care au resurse încărcate).
- și am ordonat informația pe tab-uri (resurse, externe, utilizatori) cu mențiunea că o să urmeze și alte secțiuni.

Pagina sursei
- la fel, am ordonat informația pe tab-uri (surse, acoperire, externe) unde acoperire înseamnă listarea localităților acoperite de sursă grupate pe județe cu denumirea istorică și numărul de înregistări pentru fiecare.

Pagina resursei
- Aici am adăugat posibilitatea de a filtra după tipul evenimentului (e.g. naștere, căsătorie, deces, recenzare, etc.), după perioadă (am împărțit intervalul disponibil în intervale de 5-10 ani) și după localitatea istorică asociată.
- există și posibilitatea de a filtra lista după nume (nume întreg sau parțial) și a ordona după an.

Lutic

Cred că numele persoanelor (poate și al localităților) ar trebui transcrise așa cum apar ele în acte, de ex. Costadin/Costandin. Cred că se poate face ca la o căutare după Constantin să afișeze și rezultatele cu grafie diferită. Altfel intrăm într-o zonă destul de tulbure. Mai apăruseră prin anii 90 unii care scriau Kogălniceanu cu C în loc de K pentru că așa e în grafia modernă.

Știu că citisem undeva pe aici o discuție pe tema asta, dar nu o mai găsesc așa că voi posta aici.

andreicucuruz

Atât numele persoanelor cât și cel al localităților istorice a fost transcris așa cum apare în sursă.

Pentru localități, numele istorice apar atât în catalog cât și pe pagina fiecărei localități.

Pentru căutarea după nume, soluția din momentul de față presupune ca după căutarea inițială utilizatorul să afișeze numele similare (prin clic pe butonul "vezi nume similare"), ulterior având posibilitatea să analizeze dacă formele similare sunt de interes (în funcție de gradul de similitudine: verde->galben->gri) procedând la căutarea și după aceste forme (prin clic pe fiecare dintre ele).