Posibilă eroare privind Hliboca (Adâncata) din Bucovina

Creat de Lutic, Aug 27, 2024, 10:10 AM

« precedentul - următorul »

Lutic

Pe site staul Hliboca apare ca făcând parte din județul Cernăuți ceea ce este corect în acest moment. La 1880 cred că era puțin diferit.
Conform Wikipedia ,,după anexarea Bucovinei de către Imperiul Habsburgic în anul 1775, localitatea Adâncata a făcut parte din Ducatul Bucovinei, guvernat de către austrieci, făcând parte din districtul Siret (în germană Sereth)".
După Unirea Bucovinei cu România, satul a făcut parte din Județul Storojineț.

andreicucuruz

Aveți dreptate. Locația istorică, cel mai probabil, nu are județul/ținutul corect. Nu eu m-am ocupat de transcriere însă am verificat acum și registrul pare să nu conțină situația administrativ teritorială. Încercăm să verificăm și facem modificarea. Ați identificat o sursă oficială din care să rezulte că a făcut parte din ținutul Siret până la 1880?

Lutic

Momentan nu am găsit o sursă oficială. Doar ce am găsit pe wikipedia.

OchelarismeIeftine

Wikipedia în ucraineană dă ca sursă pentru apartenența localității la județul Siret în 1900

andreicucuruz

Justin Datcu, cel care a realizat transcrierea, mi-a pus la dispoziție o sursă oficială cu recensămintele din 1869-1900 pentru Bucovina și Galiția - situații statistice însă care lămuresc situația. Am rectificat la Siret (Sereth).

https://czernowitz.blogspot.com/2010/09/bukovina-census-for-years-1869-1880.html