Recensăminte Bucovina "de nord"

Creat de Lutic, Aug 22, 2024, 07:52 PM

« precedentul - următorul »

Oleg

Am ințeles. Multumesc! Dar în ce arhive ar putea fi și cum pot să le găsesc?

andreicucuruz

E foarte puțin probabil să mai existe așa ceva în arhivele românești fără să fi ieșit până acum la iveală în inventare.

Din păcate, pe partea de registre parohiale (1784-1920) din zona de la nord de graniță, tot ce se păstrează cred că este deja digitizat de FamilySearch.

Oleg

Ultima întrebare. Am găsit pe internet
Citat«INVENTAR COLECŢIA DE STARE CIVILĂ EXEMPLARUL №1 (1784-1948)» a  Serviciului Judeţean Suceava. Unde scrie ca Colecţia de stare civilă din cadrul SJAN Suceava este organizată in Exemplarul 1 şi in  Exemplarul  2,  primul  exemplar  fiind  preluat  de  la  Primăriile  comunelor  din  judeţul Suceava şi al doilea exemplar a fost scos din Fondul Mitropolia Bucovinei  şi din preluări succesive  de  la  Consiliul  Judeţean  Suceava  –  Serviciul  de  Stare  Civilă. Exemplarul II al Colecţiei de stare civilă are incă in lucru inventarul, instrument care va  fi  definitivat  in  cel  mai  scurt  pentru  vizualizarea  lui  atit  on-line  pe  site-ul  Arhivelor Naţionale cit şi la sala de studiu a S.J.A.N Suceava.
Poate știti ce este în a 2 descriere și poate sa fie acolo metricile de la Bucovina de Nord?

andreicucuruz

Am să întreb custodele însă este foarte puțin probabil să fie acolo. Toate mitricile vechi apar în inventarul de la sală (exemplarul I).

Lutic

Citat din: Oleg din Feb 13, 2025, 12:41 AM
Citat din: Lutic din Aug 28, 2024, 09:38 AMLa Iordănești care e nr. de inventar: 147. sau 107?
Aveți cumva inventarele și de la Ropcea și Carapciu pe Siret?
Bună! Vă pot ajuta să citiți metricile în limba slavonă. M-am născut în satul vecin Patrautii de sus.

Bună ziua,
Am să țin cont pe viitor.

Citat din: andreicucuruz din Feb 13, 2025, 07:38 AM
Citat din: Oleg din Feb 13, 2025, 12:41 AMBună! Vă pot ajuta să citiți metricile în limba slavonă. M-am născut în satul vecin Patrautii de sus.
Limba registrelor parohiale din zonă este româna scrisă cu caractere chirilice.
Dacă cunoașteți alfabetul și sunteți interesat de zonă, ne-am bucura dacă ați fi dispus să contribuiți la proiectul de transcriere a registrelor (https://wiki.genealogica.ro/index.php/%C3%8Endrumar_pentru_transcrieri). Pentru moment, Justin Datcu a început cu intervalul 1802-1880 pentru Hliboca (https://genealogica.ro/localitati/28897-hliboca-gliboka) iar Vlad Lutic lucra pentru Iordănești.

Încă lucrez (în paralel cu Breaza, PH), dar am o problemă cu timpul.