Semnalarea greșelilor la eANR

Creat de dumiac, Apr 20, 2026, 10:54 PM

« precedentul - următorul »

dumiac

Am observat o eroare pe paginile Arhivelor Naționale și aș vrea să știu dacă este posibil să contactez pe cineva care să remedieze situația. Mai concret, mă interesează un act de căsătorie de la Iași care apare în opis aici (cu mențiunea că numele de familie al soțului este Evoescu, nu Evrescu) și astă-toamnă a apărut indexat în dosarul corespunzător aici. Este vorba de dosarul IS-FD-00075-1-2-2-1883-1, însă cele două fișiere cu actele scanate sunt de fapt dosarul IS-FD-00075-1-2-2-1883-3, care se găsește aici, indexat și scanat cum trebuie.

Mă gândesc că este posibil ca și dosarul cu 1 la sfârșit să fi fost scanat, de vreme ce a fost indexat, dar din greșeală au pus fișierele cu imaginile dosarului 3 în locul lui 1. Credeți că dacă trimit un email la iasi@arhivelenationale.ro (sau în altă parte?) va binevoi cineva să caute fișierele corecte și să remedieze greșeala? Aș fi curios să știu dacă ați avut vreo experiență în acest sens.

Apropo de asta, acum vreun an și jumătate pe paginile portalului Arhivelor Naționale a apărut un buton ,,semnalează o greșeală"; l-am încercat trimițând o greșeală de indexare dintr-un dosar cu acte de stare civilă, însă indexarea nici până acum nu a fost corectată, iar butonul respectiv a dispărut la puțin timp după aceea.

filedegoesti

Salut dumiac! Si eu am găsit o greseala pe eANR - ca titlu are " Pentru ziua de târg şi iarmaroacele statornicite la moşia Goeştii din ţin.Vasluiului, a luminăriei sale beizadea Iorgu Şuţul", țin. Vasluiului fiind ceva gresit, mai ales ca in prima pagina scrie ,,ținutul Ieșii".

Poti incerca sa lasi un mail, poate va corecta cineva candva. Eu nu am lasat mail despre asta, dar am comandat aceasta corespondenta cu titlul exact cum e pe site si am primit corespondenta corecta (chiar daca scrie tin. vasluiului e pentru Goesti din tin Iasi)

andreicucuruz

Observ că link-urile nu merg deloc momentan. Dar da, există cu siguranță și erori (e.g. transcriere, încărcare sub cote greșite, etc.).

Apăruse, așa cum spui, un buton de semnalare a greșelilor alături de un flux de înregistrare/logare; Din câte îmi amintesc, l-au scos în prima săptămână (vezi https://forum.genealogica.ro/index.php?topic=21.msg1010#msg1010).

Merită încercată semnalarea erorilor pe email-ul indicat (iasi@arhivelenationale.ro), am înțeles că fiecare filială ar avea la dispoziție conturi cu permisiuni pentru încărcare și rectificare date pe portal. Nu m-aș aștepta la promptitudine dar este posibil ca semnalarea să fie luată în considerare.

dumiac

Mulțumesc de răspunsuri! Cel puțin în momentul de față linkurile funcționează, dar situația dosarelor este aceeași ca și până acum. Am să trimit un email, să vedem dacă răspund.

andreicucuruz

Da, văd și eu acum că au rezolvat problema. Dimineață și ieri nu au mers.