Main Menu

Document 1832

Creat de Adrian Peia, Iul 06, 2026, 10:12 PM

« precedentul - următorul »

Adrian Peia

Buna ziua, din suflet va rog daca se poate sa ma ajutați cu traducerea.
Va mulțumesc!

Andrei Jipa

Bună ziua și bine ați venit în comunitatea Genealogica!

Ne puteți da mai multe detalii despre contextul solicitării dumneavoastră? Căutați pe cineva anume, sau urmăriți o serie de familii sau localități? Este vorba de un strămoș?

Este mult mai ușor de făcut o căutare punctuală comparativ cu o transcriere sau chiar și o indexare integrală a unui registru parohial de botezați, care necesită deosebit de mult timp.

Ceva interesant la registrul dumneavoastră este că ultima pagină este un opis cu numele tuturor copiilor botezați, cea ce simplifică foarte mult căutarea.

Vă las mai jos transcrierea înregistrării primului botez:
CitatNo. unulu

Astăzi la întăia zi ale lunii lui ghen(a)r(ie), anul o mie optu sute treizeci și doi, în satul Giubega, s(-)au botezat Ștefan sin [=fiul lui] Ștefan Popescu în legea pravoslavnică, naș fiindu(-)i popa Gheorghe din satul Lipovului.
Popa Gheorghe
+ Pană sin Burtea

Toate celelalte înregistrări urmează același șablon, deci cu puțin efort puteți să începeți să le descifrați, iar dacă reveniți cu întrebări punctuale, va fi mult mai ușor ca cineva de pe forum să vă ajute.

Adrian Peia

Buna ziua si mulțumesc mult de ajutor ! Caut un strămoș, numele Firan sau Firu.

Adrian Peia

Imi puteți spune daca la final in aceasta lista se afla un nume asemănător? Si daca da, cum este scris in alfabet chirilic, ca sa il pot cauta in alte documente. Mulțumesc!

Andrei Cucuruz

Citat din: Adrian Peia din Azi la 02:36 PMBuna ziua si mulțumesc mult de ajutor ! Caut un strămoș, numele Firan sau Firu.

Există o singură înregistrare de interes:

No. optu
Astăzu la zeace zile ale lunii lui mart(ie), anul o mie optu sute treizeci și doi, în satulu Giubega, mah(alaua) Galiciuica, s-au botezat Firu sin Iovan Măniosul în legea pravoslavnică, naș fiindu-i Firu Cărstoicăi din numitul sat.

Popa Gheorghe
+ Firu Cărstoicăi
+ Ștefam sin Cărstea

act-nr-8-firu-iovan-maniosul.jpg

Adrian Peia

Multumesc mult ! Ar fi posibil cumva si înregistrarea nr 2 sa aibă tot numele Firu ?

Andrei Cucuruz

Da, așa este. Am scris inițial că avem două înregistrări de interes însă fiindcă am revenit asupra mesajului la câteva ore, am pierdut firul ;D .

A doua înregistrare :

No. doi
Astăzu la cinci zile ale lunii lui ghen(a)r(ie), anul o mie optu sute treizeci și doi, în satulu Giubega, s-au botezat Firu sin Stancu Popescu în legea pravoslavnică, naș fiindu-i popa Gheorghe din satul Lipovu.

Popa Gheorghe
+ Stan al Prioteasi