Solicitare sprijin

Creat de DinDin, Sep 12, 2025, 11:03 AM

« precedentul - următorul »

DinDin

Buna ziua,

Vin cu o rugaminte impartita in doua, in caz ca ma poate ajuta cineva:

1. Sevastita Constantinescu, din Perieti, jud. Ialomita am identificat-o exclusiv in recensamantul de la 1930, casatorita cu Ion Constantinescu. A zis ca avea 28 ani. Cand am ajuns la SJAN Ialomita, am cerut - neinspirat fiind - doar Registrul de stare civila din 1902 unde nu am gasit-o, cat si pe cele din perioada 1896-1898, fara noroc. Tot ce mai stiu despre ea e ca moare tanara, cred ca prin 1933. In rest, mister. Are cineva cum sa ma ajute cu Registrele de stare civila aferente 1899-1901, eventual 1903? N-am niciun fir de care sa ma leg referitor la numele dinainte de casatorie al ei, iar la Ialomita nu mai am drum anul asta sa merg la arhive.

2. A doua rugaminte e cu privire la tatal lui Ion Constantinescu (sotul Sevastitei): el e batran, in 1930 are 78 de ani si zice ca s-a nascut in Fagaras, in 1941 are 88 de ani, dar s-a nascut in Perieti. In actul de nastere a lui Ion (1889) isi zice Vasile Constantin si are 35 de ani. Am luat la mana registrele cu ortodocsii din Fagaras (ce am gasit pe portalul AN), nu stiu cat de superficial insa, dar nu l-am gasit. Nici nu mai zic de sotia lui, Elisabeta, unde e blank total. Mai are cineva vreo idee cum as putea aborda speta?

Multumesc anticipat

DinDin

Update:

2. Ziceam de Elisabeta, soția lui Vasile, că n-am informații, că ar fi blank total. Am aflat că e născută Nițu Ciochinaru, din Perieți. Când o să ajung cu cercetarea în perioada aia, voi avea și asta în vedere. Deci, cumva, Vasile pleacă de lângă munți și vine la câmpie.

andreicucuruz

Salutări,

1. Încercați să faceți o cerere prin email adresată arhivelor din Ialomița în care menționați intervalul 1899-1901. Cereți o copie după actul de naștere al Sevastiței, căsătorită Constantinescu și moartă în anii 1930. Este posibil să fie dispuși să facă căutări chiar dacă nu aveți numele de familie. Mențiunea căsătoriei (cu un Constantinescu) și a morții (care teoretic trebuie să apară pe marginea actului de naștere) ar putea fi două elemente puternice pentru identificarea corectă a persoanei de interes.

2. Dacă nu ați identificat numele Constantinescu în întreaga colecție de acte parohiale pentru confesiunea de interes, poate merită luată în considerare și ipoteza unei erori în formularul din 1930. Ați verificat actele parohiale pentru ortodoxi din decada 1850-1860 pentru Perieți pentru o eventuală a naștere a lui Vasile?