Microfilme

Creat de Andrei Jipa, Iun 25, 2025, 08:20 AM

« precedentul - următorul »

Andrei Jipa

Citat din: Emanuel din Aug 18, 2025, 10:41 PMAs putea contribui si eu la finantare cu 100 € de exemplu. Sa ma anuntati da e necesar...
Vă mulțumesc! voi reveni cu detalii

Citat din: Vrabie Constantin Radu din Aug 19, 2025, 07:44 AMas putea contribui si eu daca ar contine si judetul Muscel :D
Din păcate, pentru județul Muscel par a fi doar statisticile centralizatoare, cel puțin conform inventarului.

DinDin

Pe mine m-ar interesa jud. Ialomita. As putea contribui si eu daca e nevoie.

Andrei Jipa

Citat din: DinDin din Aug 19, 2025, 04:07 PMPe mine m-ar interesa jud. Ialomita. As putea contribui si eu daca e nevoie.

Pe rola 89 este și județul Ialomița.

Rola 89 conține:
• jud. Dâmbovița - opis (postelnici, mazili, breslași, căpitani și logofeți, volnici, birnici, scutelnici, poslușnici, surugii, cei fără categorie, evrei și parțial neamuri, restul fiind în rola 82).
• jud. Ialomița - opis (postelnicei, mazili, breslași, birnici, scutelnici, poslușnici, ruptași, drovari, slujitori, cei fără categorie; lipsesc 9 file: mazili, breslași și podanyje)
• jud. Ialomița - liste complete (neamuri, postelnicei, birnici, ruptași, scutelnici, poslușnici, drovari, slujitori, cei fără categorie.)
• jud. Saac (neamuri)
• jud. Râmnicu Sărat - liste complete (poslușnici, volnici, fontineri, evrei, căpitani și logofeți, breslași, scutelnici, neamuri și parțial slujitori, care continuă în rola 85)
• jud. Prahova - liste complete (scutelnici, birnici, postelnicei, breslași, căpitani și logofeți, volnici, mazili, neamuri, cei fără categorie, slujitori, ciocănași și maialași; lipsesc poslușnicii, care sunt pe 41 de cadre pe rola 85)
• jud. Gorj - liste complete (neamuri și mazili, postelnicei, volnici, scutelnici, poslușnici, cumpănași, țigani, birnici, slujitori și panduri)

Vrabie Constantin Radu

As putea dona si eu 50 euro, ma intereseaza Satele Pietrari si Barbuletu din Jud Dambovita..Multumesc

Andrei Jipa

Mulțumesc tuturor celor interesați să finanțeze digitalizarea acestor microfilme!

Îmi cer scuze că nu am mai revenit asupra acestui subiect. Nu am neglijat sau renunțat la idee, dar din păcate momentan serviciul de scanare este suspendat. Încă din august mi-au comunicat că scannerul ests împrumutat la SJAN Iași pe termen nedeterminat. La ultima discuție din septembrie, custodele mi-a recomandat să revin cu o solicitare la începutul anului viitor, ceea ce am să și fac.

Referitor la calitatea scanărilor, nu am reușit să obțin un exemplu, dar mi s-au comunicat următoarele informații:
"Copiile digitale executate până acum erau în format .jpg, iar rezoluția poate fi setată de la 300 dpi la 600dpi sau chiar mai mult."

Propun să ne organizăm odată ce avem confirmarea că ANIC poate onora solicitarea. Ar fi grozav să reușim să digitalizăm sursa aceasta!

bendorna

Si daca venim cu un aparat propriu de scanat? https://www.ebay.com/itm/146520770736

OchelarismeIeftine

Și eu am avut prilejul de a cerceta microfilmele respective, și am rămas cu grija că până și în cazul celor mai lizibile cadre, problema nu este cu totul la aparat. Rămân, totuși, originalele de la Moscova.

Includ cel mai clar cap de tabel de care am reușit să fac rost, cu toate că am avut doar un minim de iscusință în tentativa de fotografiere.