Proiectul eANR

Creat de bendorna, Mar 13, 2024, 01:56 PM

« precedentul - următorul »

bendorna

Citat din: andreicucuruz din Iul 12, 2024, 11:41 AMDIGITALINATION - Arhivarea electronică, digitalizarea pe care nu vrem să o vedem (vorbește și directorul arhivelor Cristian Anița despre eANR și altele)

;D  ;D

stratocaster

La alte județe au început în paralel cu toate comunele de la anul 1918 și au continuat cu anii precedenți.

Unele direcții județene au făcut digitalizarea cu personalul propriu, iar altele au contractat prin licitație publică firme, care s-au ocupat și de indexări.

Problema cu acele indexări dezastruase este greu de remediat. Eu oferindu-mă să le pun la dispoziție indecși corecți și compleți pentru unele registre, am fost refuzat.

O altă problemă este că proiectul a fost pe hârtie terminat. Deci și finanțarea europeană epuizată. Astfel, se va continua cu digitalizarea numai prin resursele proprii AN (care sunt foarte limitate) și nu vor mai fi fonduri pentru firme private. Deci probabil că și înaintarea va fi mult mai lentă

Vrabie Constantin Radu

Buna dimineata. Aveti habar daca documentele incarcate pe eANR doar ca titluri dar care nu sunt incarcate ca PDF vor fi introduse la un moment dat sau vor ramane asa? Multumesc!

andreicucuruz

Citat din: Vrabie Constantin Radu din Iul 17, 2024, 10:49 AMBuna dimineata. Aveti habar daca documentele incarcate pe eANR doar ca titluri dar care nu sunt incarcate ca PDF vor fi introduse la un moment dat sau vor ramane asa? Multumesc!

Bineînțeles că majoritatea sunt doar metadate, pur și simplu înregistrările din inventare introduse în baza de date.

Dacă vorbim de starea civilă, da, e posibil ca unele dintre ele să fie populate cu fișiere PDF și transcrieri (ce nu s-a încărcat încă din eANR) plus ceva inventare scanate pe la colecțiile importante. În rest, slabe șanse.

bendorna

Durerile facerii. La unele căutări apar datele brute din fișierele IDX. Oare va fi ceva mai structurat?

Nu poți vedea acest atașament.

andreicucuruz

S-ar putea să fie o excepție acolo la aceea cotă - să fi introdus din greșeală fișierul ca metadate.

Ceva fac la căutare (sper să afișează eANR separat) pentru că nu mai apar registrele de stare civilă ca rezultate pentru căutarile după nume.

Petrus

Am observat și eu că apare întreg conținutul fișierului IDX. Se va rezolva probabil cu timpul prin implementarea unui "snippet" cu doar un fragment.

bendorna

Agile développement.

bendorna

Alta chestie bizara, la Dolj apar registre de stare civila la cautare dupa text sub cota DJ-F-00001-XXXX insa fondul nu apare la cautare prin navigare

Nu poți vedea acest atașament.Nu poți vedea acest atașament.

bendorna

Citat din: andreicucuruz din Mai 05, 2024, 02:19 PMUn alt termen pentru finalizarea lucrărilor mi-a fost transmis recent de un angajat al arhivelor : începerea școlii din septembrie  ;D

Înseamnă ca pana luni vom vedea o minune?

andreicucuruz

Citat din: bendorna din Sep 05, 2024, 12:55 PM
Citat din: andreicucuruz din Mai 05, 2024, 02:19 PMUn alt termen pentru finalizarea lucrărilor mi-a fost transmis recent de un angajat al arhivelor : începerea școlii din septembrie  ;D

Înseamnă ca pana luni vom vedea o minune?

Nici o minune. O altă informație: unele filiale din țară au termen până la 30 septembrie să verifice inventarele care au fost scanate - se pare că ar fi greșeli la scanare/denumiri (?!).

Deci nu există un termen pentru nimic, "se va încărca" e tot ce primim.

bendorna

Ei doar nu crezi ca aveam așteptări.
In alta ordine de idei de câteva zile baza de date e data peste cap. Poate e semn ca mai încarcă doua trei chestii.

andreicucuruz

În ce sens e dată peste cap? Eu nu am observat decât că în secțiunea navigare parcă au schimbat ordinea la județe iar fondurile dintr-un județ sunt ordonate după numărul fondului.

În plus văd secțiunea de vizualizare a unităților din același context ierarhic, care e utilă.

bendorna

Da a fost deconectată baza de date complet apoi au apărut județele (nu toate deodată) într-o ordine aleatorie, plus la căutare nu ies toate rezultatele dinainte (deci nu parsează tot)

Am văzut chestia cu bara roșie, dar mi se pare încâlcita ideea dacă totul se tot deschide într-o alta fereastra.
Nu înțeleg de ce nu au au lăsat fereastra de vizualizare alături de arbore cum e la baza scopeArchive, ceva de genul:

bendorna

Azi e iar în reanimare... (apare spitalul)