Catagrafiii 1838, 1899

Creat de Vrabie Constantin Radu, Feb 13, 2024, 11:12 AM

« precedentul - următorul »

Vrabie Constantin Radu

Buna ziua. Cunoaste cineva unde pot gasi aceste catagrafii pentru judetul Muscel?
Va multumesc.

andreicucuruz

Salutări Radu,

Pentru catagrafia (sau mai bine spus recensământul) din 1837/1838, formularele se păstrează la Arhivele Naţionale Istorice Centrale (ANIC), la București, în fondul Catagrafii. Sunt scrise cu alfabet chirilic însă te putem ajuta dacă postezi imagini cu satul de interes.

Pentru cel din 1899 nu știu să se fi păstrat formularele originale.

Vrabie Constantin Radu

Va multumesc mult, revin dupa ce ma intorc de la Arhive.

Lutic

Catagrafia/recensământul din 1899 mă îndoiesc că mai există undeva. Totuși, cineva în spunea în urmă cu câțiva ani că în subsolurile arhivelor mai există încă dosare întregi, neinventariate, unele în stare destul de proastă, în care nu se știe ce este și că părți din recensămintele lipsă ar putea fi acolo.
E ciudat cum pentru anii 1859, 1899 și 1912 nu mai există nici un fel de document.
În căutarea familiei pierdute: eMAG și Google Play.

andreicucuruz

Citat din: Lutic din Iul 12, 2024, 10:13 AMCatagrafia/recensământul din 1899 mă îndoiesc că mai există undeva. Totuși, cineva în spunea în urmă cu câțiva ani că în subsolurile arhivelor mai există încă dosare întregi, neinventariate, unele în stare destul de proastă, în care nu se știe ce este și că părți din recensămintele lipsă ar putea fi acolo.
E ciudat cum pentru anii 1859, 1899 și 1912 nu mai există nici un fel de document.

Există pentru recensământul din 1859 pentru județul Iași și posibil pentru Piatra Neamț și Bacău.

Listele din Iași au fost transcrise de către Bogdan Mateescu (cercetător la Institutul de Istorie Nicolae Iorga. Se pot explora satele și listele complete aici (https://genealogica.ro/volum/69/4958-50621859)