Despre strabunicul meu

Creat de Cosmin1976, Sep 02, 2024, 07:26 AM

« precedentul - următorul »

Cosmin1976

Buna ziua,

ma numesc ioan Cosmin Ancuta si am 48 de ani.
Nu stiu pe cine sa intreb sau cum specific, sa abordez acest subiect. Asa ca scriu aici pe acest forum, sperand ca cineva ma poate ajuta sau indruma. Am niste informatii, destul de putine, legate de strabunicii mei din partea tatalui. As dori foarte mult sa aflu mai multe despre ei, sa aflu mai multe despre strabunicul meu din partea tatalui care a luptat in primul razboi mondial si a revenit acasa, ranit. As dori sa aflu de exemplu unde a luptat sau orice fel de informatii legate de el, de parintii lui, de sotia lui, de parintii sotiei lui, si in principal cat se poate de mult legat de inaintasii mei din partea tatalui. Acum cativa ani am comunicat prin email cu arhivele judetelor Pitesti si Valcea dar nu am aflat foarte multe. Problema principala este ca eu nu locuiesc in Romania, si am nevoie de cineva care sa faca toata aceasta cercetare pentru mine (bineninteles contra cost). E cineva care ma poate ajuta sau indruma cumva?

Va multumesc mult.

ioan Cosmin Ancuta

andreicucuruz

Bun venit,

Detalii despre participanții din primul război mondial, dacă aceștia nu erau ofițeri, sunt dificil de găsit. În principiu trebuie cercetate arhivele militare de la Pitești și anume jurnalele de operații și ordinele de zi (o activitate cronofagă fără mari certitudini pentru o eventuală identificare a datelor de interes).

Nu ați oferit prea multe detalii, însă în principiu, pentru stare civilă (acte de naștere, căsătorie și deces) din zona dvs. de interes : județele Vâlcea și Argeș, există acte din 1865-1920 plus registre parohiale (dacă vorbim despre ortodoxi) din 1832-1865.
Pentru Argeș puteți încerca site-ul arhivelor (au încărcat câte ceva) https://descopera.arhivelenationale.ro. Pentru Vâlcea încă nimic.

Apoi, dacă doriți să aprofundați cercetările, pot să vă îndrum spre cineva care oferă astfel de servicii pentru zonele Argeș-Vâlcea. Scrieți un mesaj la contact@genealogica.ro