Pomelnic, popa Ioniță, Mahalaua Podu de Pământ, Livedea Gospod, București, 1827

Creat de Rbyy, Mar 25, 2026, 11:35 PM

« precedentul - următorul »

Rbyy

Va salut. Se poate o transcriere? E dintr-un ceaslov si din ce îmi dau seama e un pomelnic plus alte inscripții dar mi-ar placea sa aflu parerea dvs. Multumesc anticipat!

Andrei Jipa

Salutări!

+ Pomelnicul Popi Ioniță de la Mahalao(a) Podu de Pămăntu, Livedea Gospod ot București, biserica Beșleaghii.

Vii
Ioan ereu, Șerbana prezv(itera), Brăndușa prezv(itera), Stanca, Mariia, Neaga, Dobrița, cu fii și cu neamul lor. 1826

Morți

Șerbana prez(vitera)
+ Hristu ereu, Ioana prezv(itera), Neagoe ereu, Nidealea prezv(itera), Stoica ereu, Balea ereu, Mihaiu ereu, Frusina, Petra, Ivanca, Mariia, Safta prez(vitera), Dimitriu, Sora, Mihaiu, Ivanca, Pană, Joița, Barbul, Ștefana, Vasilichiia, Costandin ereu, Barbul, Călina, Dumitru ereu, Marin ereu, (Ilea/Pău)na(?), Di(oni?)siie, 1827 dec(em)v(rie) 15

+ acest ceaslov s(-)au cumpărat de mine + multă păcătosul robul lui Dumnezeu Popa Ioniță, mah(a)lao(a) Biserica Beșleaghii ot București în tal(e)r(i) noosprezece : 19.

Rbyy

Semnul ăsta ce era? O semnătură? Sau era începutul capitolului Morti, scris intr-o manieră mai frumos caligrafiată

Andrei Jipa

Eu disting că scrie Morți. Litera M este similară în numele Mihaiu de mai jos. Cea de aici este mai elaborată puțin.