Acoperire pe hărți acum și în format poligon/arie (la nivel de județ sau UAT)

Creat de andreicucuruz, Mar 06, 2026, 11:37 AM

« precedentul - următorul »

andreicucuruz

Pe lângă stratul de markeri (grupați sau individuali), am adăugat pe hărțile de pe site și o vizualizare de tip poligon/arie (la nivel de județ sau UAT). Mai sunt câteva aspecte la care trebuie lucrat, însă cred că această funcționalitate merita introdusă. Avantajul vizual cel mai mare se va vedea în special în cazul reprezentării acoperirii numelor din catalogul onomastic.

De pildă, mai trebuie clarificat și îmbunătățit modul de calcul al gradelor de culoare (e.g. ce tip de numărătoare reflectă cel mai bine acoperirea pe hartă). Aștept, desigur, sugestii și corecturi.

geojson-coverage-county.jpg

geojson-coverage.jpg

thecatmaster

Pentru markerii grupați (cluster) pe hartă, o culoare ,,prietenoasă" ar trebui să fie nu prea agresivă vizual. E doar părerea mea, albastru cu aquamarine/mov pare mai neutră. Roșu cu portocaliu sugerează alertă.

andreicucuruz

Mulțumesc pentru sugestie. Da, folosisem culorile standard pe care le văzusem într-o librărie de marker clustering dar sunt de acord cu ce spui. Am încerc cu o paletă albastră pe 3 niveluri însă partea light nu pare potrivită aici. Primul nivel (gri) mi se pare în regulă combinat cu un albastru în două niveluri. Sau dacă găsești o paletă în 3 niveluri mai bună, aștept sugestii.

low: #64748b, medium: #2c7fb8, high: #253494

blue-palette.jpg

thecatmaster

De exemplu, doar pe nuanțe de albastru:

cluster mic      #93C5FD
cluster mediu    #3B82F6
cluster mare     #1D4ED8

Arată ok și gri combinat cu albastru.

andreicucuruz

Citat din: thecatmaster din Mar 08, 2026, 10:58 AMcluster mic      #93C5FD
cluster mediu    #3B82F6
cluster mare    #1D4ED8
Mi se pare contrastul slab pentru culoarea pentru cluster-ul mic.

pr-palette.jpg