Procedura de urmat la Arhive

Creat de DinDin, Feb 23, 2025, 05:53 PM

« precedentul - următorul »

DinDin

Buna seara,

Dupa mult timp de citit pe aici si, concomitent, adaugand la arborele genealogic din mai multe surse indicate pe forum, am ajuns in punctul in care trebuie sa ma deplasez fizic la arhive.

Fiind incepator in acest domeniu, as vrea sa imi spuneti care este procedura de urmat pentru acest demers. Adica: anunt dinainte ca urmeaza sa ma duc si invederez registrele pe care le-am gasit online dar nu au fost scanate; ma duc direct acolo si le solicit direct?

Care sunt pasii de urmat?

Mi-ar fi de ajutor un astfel de tutorial, daca ma puteti ajuta in acest sens.

Multumesc,
Silviu

andreicucuruz

Salutare,

Dacă nu ați mai fost până acum la sala de studiu, nu trebuie să anunțați venirea fiindcă nu aveți încă un permis de acces. Mergeți la sediul din oraș - custodele vă eliberează un permis de acces gratuit valabil 2 ani (vă trebuie buletinul sau pașaportul) urmând să vă îndrume în legătură cu studierea inventarelor și cererea registrelor la sală.

La prima vizită veți primi probabil în aceeași zi registrele cerute tot atunci (există o limită de 5 registre/zi, asta dacă vorbim de stare civilă sau registre parohiale). Apoi, la vizitele ulterioare, va trebui să trimiteți pe e-mail buletinul de comandă cu cel puțin 1-2 zile înainte să vă prezentați.

DinDin

Cum completez cererea pentru copii digitale daca nu stiu ce registre urmeaza sa vizionez? Intentionez sa scanez cu telefon/tableta.
As dori sa platesc luni ca sa ma pot duce marti.

Multumesc pentru informatii!

andreicucuruz

Cererea pentru foto o completați la sală, ulterior studierii registrelor. Puteți plăti taxa de 7 lei înainte să vă prezentați la sală (fizic la trezorerie sau direct prin internet banking la sală).