Voluntari pentru introducerea catagrafiilor fiscale din 1820

Creat de andreicucuruz, Sep 28, 2024, 11:41 AM

« precedentul - următorul »

andreicucuruz

Acum câteva luni am fost deosebit de norocoși să primim versiunile de editură (pdf) originale ale volumelor catagrafiilor fiscale din 1820 de la dl. Valentin Piftor (bibliotecar în cadrul Institutului de Istorie "A.D. Xenopol").

Am reușit până acum să introduc doar ținuturile Herța și Suceava. Avem nevoie de ajutor pe partea de editare a variantelor pdf într-un format excel/csv. Variantele pdf au fost transformate din formatul tabel în format text însă dat fiind forma și informațiile cuprinse aici, este încă nevoie de editare manuală.

Vorbim, în mare, despre :
- asigurarea că după procesul de conversie numele sunt complete și informațiile fără valoare sunt eliminate
- numele satului și ocolului trebuie trecut în coloane diferite
- categoria fiscală a locuitorilor și observațiile trebuie trecute în coloane separate;

În imagini aveți forma originală din pdf plus imagini cu textul înainte de editare și după.

Dacă sunteți dispus la un astfel de efort, vă rog să scrieți la [email protected] sau într-un mesaj aici, pe forum.

Ar fi disponibile pentru editare ținuturile Botoșani, Cârligătura, Dorohoi, Fălciu, Hârlău, Iași, Putna, Roman, Tutova, Vaslui.

bendorna

andreicucuruz

bendorna

Am multe pe cap dar am sa iau eu Vaslui

andreicucuruz

Super, am trimis pe e-mail fișierul csv de editat.

Alex Tudoran

andreicucuruz

Sigur, vă pot trimite 50-100 de pagini pentru probă (cu un model) dacă puneți la dispoziție o adresă de email.

Alex Tudoran

Se pare ca Putna a fost deja facut https://genealogica.ro/volum/133/vol-viii-putna
Acum, daca tot m-am oferit, pot sa fac si alta zona

andreicucuruz

@Alex Tudoran Au fost editate doar primele 180 de pagini din volum - și le-am încărcat aseara (transcrierea în format a fost realizată de mine și de Sorin Chiorescu). Volumul are peste 400 de pagini - deci mai sunt multe sate de acoperit. Vă trimit astăzi următorele 100 de pagini de corectat împreună cu un model aproximativ în care au fost lucrate primele sate.
Mulțumim pentru dorința de implicare.