Transcriere document

Creat de Alex Tudoran, Dec 20, 2024, 01:55 AM

« precedentul - următorul »

Alex Tudoran

Salut,

Am inceput sa transcriu unul din documentele pe care le am si as fi vrut o confirmare ca sunt pe drumul cel bun.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/17sNo3jWW8RWmvg9YEGMcZltdBV2VQBRjqLiSqAlPShA/edit?usp=sharing
Extras pe baza mostrei anexate.

Alex Tudoran

Se extrag si numele din procesele verbale sau doar cele din listele nominale?

andreicucuruz

Dacă înțeleg bine, pare să fie o listă cu împroprietăriții de la Reforma agrară din 1921 (pentru care aplicarea efectivă a măsurilor și primirea loturilor s-a decalat până în anii 1930).

Aș spune să înscriem doar listele deocamdată. Din ce fond este documentul? Consilieratul Agricol?

Deocamdată nu pot vedea fișierul spreadsheet. La secțiunea Share va trebui să selectați anyone with the link sau să înscrieți o adresă de email (dacă optați pentru asta puteți nota : [email protected])

Alex Tudoran

Da, Este aplicarea reformei agrare de la 1921 si formarea noii vetre de sat.

Dosarul poarta numele: Direcțiunea Aplicării Reformei Agrare - 1931-1933 Vatra de Sat, Vulturu, Jud Putna

Link de la arhive: https://descopera.arhivelenationale.ro/cota/?cid=1549945

andreicucuruz

Aa, e din fondurile de la București, am înțeles.

Da, arată bine transcrierea în spreadsheet. Putem să o includem într-o sursă pentru Reforma agrară din 1921. Dacă aveți liste pentru mai multe sate, le puteți adăuga tot acolo.

Alex Tudoran

Acolo unde documentul e deteriorat dar se inteleg putin numele, cum sa transcriu?
Screenshot 2024-12-30 150724.png
Momentan am adaugat ca
P(?)ea Toma
Toi(?) Cernat
M(?ana?)ilă Tecucianu

De asemenea am nume precum "Orfanii P.C. Postolache" si alte combinatii similare cu orfan. Le pastrez asa cum sunt sau fac editari suplimentare?

Daca totul e in regula, documentul de mai sus e complet.

andreicucuruz

Da, e bine așa. Cu mențiunea că în astfel de cazuri, să adăugați și un comentariu în câmpul "observații de editare" cu mențiunile relevante, e.g. transcriere incertă, nume șters, pagină ruptă, etc.