Nume, protocol botezuri 1836, Mândra [Bărta, Tăflan, Grebluț]

Creat de thecatmaster, Mai 29, 2025, 06:59 PM

« precedentul - următorul »

thecatmaster

Salutare,

Mă puteți ajuta, vă rog, cu cele două înregistrări din josul paginii? Acest preot (David Sucaci(u)) mi-a cam dat bătăi de cap ;D

1. 30 Ianu(arie)? 1836 - David lui Ioan Băra? 22 (pare să fie o corectură acolo) - Din Mîndra - Iova lui ... Horoaș - din Perșan(i)
2. 30 Ianuarie 1836 - Tămaș lui Ioan Cocan? 30 - Din Mîndra - Maria G ... - din Tăiș?

Mulțumesc!

Andrei Jipa

Citat din: thecatmaster din Mai 29, 2025, 06:59 PM1. 30 Ianu(arie)? 1836 - David lui Ioan Băra? 22 (pare să fie o corectură acolo) - Din Mîndra - Iova lui ... Horoaș - din Perșan(i)
- Cred că ar putea fi și Bărta

Citat din: thecatmaster din Mai 29, 2025, 06:59 PM2. 30 Ianuarie 1836 - Tămaș lui Ioan Cocan? 30 - Din Mîndra - Maria G ... - din Tăiș?
Ioan Văcar poate? dar cred că e posibil și Băcoi, Tăcoi. Am întâlnit des forma aceea pentru i final în Țara Românească
ar putea fi Gheorghe Grebleț/Grebluț

thecatmaster

Încă un rând, nu disting/cunosc litera de deasupra din ultimul cuvânt din numele tatălui  ;D

1. Ioan - Iacob Tăflan Dan? mama Ana
2. Gheorghe - Nică Miclăunș? Dan
3. Rahira - Bucur Tăflan ?
4. Iacob - Nică al Călugărului?

andreicucuruz

E o formă a lui "r". Se observă că de fiecară dată numele mamei este introdus în felul următor: "Iacov Tăflan dar mama Ana"

thecatmaster

Citat din: andreicucuruz din Iun 21, 2025, 12:15 AME o formă a lui "r". Se observă că de fiecară dată numele mamei este introdus în felul următor: "Iacov Tăflan dar mama Ana"

Super